Zwemmen muziek: Bone conduction is de ideale oplossing

Zwemmen bone conduction

Zwem je graag baantjes, maar vind je het soms wat saai? Dan is het leuk om dit met een muziekje te doen. Er zijn diverse mp3-spelers die je onder water kan gebruiken. Deze werken op de traditionele manier, waarbij je het geluid door de oren hoort. Er zijn echter ook oplossingen in de vorm van bone conduction. Je hoort dan het geluid via trillingen die doorgegeven worden naar het binnenoor. Tijdens het zwemmen draag je dan wel oorplugs om het geluid zo goed mogelijk te horen. Onder water via bone conduction geluid horen is erg prettiger en – naar onze mening – ook prettiger dan geluid op de normale manier horen.

Welke modellen zijn geschikt om mee te zwemmen?

Je kan met meerdere modellen bone conduction zwemmen. Toch springt er één model bovenuit. Dit model is speciaal gemaakt voor zwemmers. Dit is de Shokz OpenSwim. Een ouder model van deze versie – die overigens nog steeds verkocht wordt en ook prima qua kwaliteit is – is de AfterShokz Xtrainerz. Hieronder zie je deze modellen in de winkel:

Hoe werkt zwemmen met bone conduction?

Eigenlijk kun je het grotendeels vergelijken met een andere normale mp3-speler onder water. Je zet via een computer of ander apparaat muziek over op de mp3-speler. Dit kan bijvoorbeeld muziek zijn die je hebt gedownload van YouTube af of andere offline bestanden. Wij spreken soms zelfs mensen die tijdens het zwemmen geen muziek luisteren, maar hele podcasts volgen. Als de bestanden op de bone conduction headphone staan, kun je deze tijdens het zwemmen gebruiken. Standaard oorplugs zorgen er voor dat er geen water in de oren komt én dat het geluid nog beter wordt overgebracht.

Andere merken

Er zijn een aantal andere merken, die niet of nauwelijks in Nederland worden verkocht, die ook geschikt zijn om mee te zwemmen. Deze hebben wij echter niet uitgetest. OP onze redactie hebben we de Xtrainerz en OpenSwim liggen. Deze gebruiken we wel regelmatig als mp3-speler om mee te zwemmen, maar ook als we de honden uitlaten, hardlopen of andere dingen doen. Je kan ook boven water gewoon mp3-bestanden beluisteren!

Goed om te weten: Dit soort modellen maken geen verbinding met een mobiele telefoon. Je kan dan niet muziek streamen vanaf een telefoon. Je werkt dus echt met losse mp3-bestanden die je er zelf op zet. Dat komt omdat je geen telefoon meeneemt tijdens het baantjes zwemmen in een zwembad of buitenwater!

Edwin

Edwin heeft jarenlange ervaring opgedaan met audio en technologie. Sinds 2013 test hij producten zoals hoofdtelefoons, oortjes, smartwatches en boneconduction koptelefoons voor diverse websites.
Beste bone conduction koptelefoon 2023 banner

Plaats een reactie