Top 5 beste bone conduction hoofdtelefoons: best getest

Top bone conduction

Op de Boneconduction.nl redactie hebben we vrijwel alle mogelijke modellen van bone conduction koptelefoons uitgetest. Dit komt omdat deze website onderdeel is van het grotere Sportmedia365, waar ook andere grote sportwebsites, zoals Triathlon365 en Outdoornow onder vallen. In samenwerking met adverteerders en uit eigen interesse testen we enorm veel spullen. Hier vallen ook de bone conduction koptelefoons onder. Uit onze reviews en testen hebben we een top 5 gemaakt. Een lastige keuze, vandaar dat we de top 5 beste bone conduction koptelefoons ook hebben onderverderdeeld in meerdere categorieën. De beste koptelefoon voor zwemmers is immers niet gelijk aan de beste botgeleiding headset voor hardlopers.

Het beste instapmodel bone conduction voor beginners

We trappen de lijst af met het beste instapmodel op het gebied van bone conduction koptelefoons. Dit is de Shokz OpenMove. Dankzij de lage adviesprijs en de hoge kwaliteit die we van Shokz gewend zijn, is dit een favoriet bij onze redactie. Als we mensen spreken die graag een koptelefoon met bone conduction willen hebben, raden wij vrijwel altijd deze aan. Een ideale koptelefoon voor beginners. Je kan het apparaat koppelen via bluetooth aan een telefoon, tablet, pc of laptop. Vanaf hier speel je bijvoorbeeld jouw favoriete playlists van Spotify, Deezer of Amazon Music af. Je kan er ook mee bellen en diverse sporten mee uitvoeren. Twee nadelen: de batterijduur van 6 uur is wat kort vergeleken met de andere modellen in deze toplijst (maar daar betaal je ook meer voor) en je kan er niet in de stromende regen mee hardlopen. De OpenMove kan wel tegen een beetje water.

Voor hardlopers

Een bone conduction koptelefoon voor hardlopers is wellicht de bekendste toepassing van deze koptelefoon. Je hoort dan muziek, maar ook de omgeving nog. Je hebt de oren namelijk helemaal vrij. Een ideale manier van veilig hardlopen met een muziekje op! De Shokz OpenRun is wat ons betreft de beste optie qua bone conduction voor hardlopen. Je koppelt het toestel aan een telefoon, deze neem je mee tijdens het hardlopen en speelt jouw favoriete muziek af. Het geluid is erg fijn er is bijna geen sprake meer van sound leakage, waardoor je een vol en rond geluid hebt. Je hebt hier ook nog de keuze tussen de OpenRun mini, OpenRun Pro en de normale OpenRun. De mini-versie is voor mensen met een smallere hoofdomtrek, de Pro-versie heeft een betere batterijduur en volle bass. Hieronder zie je de beste prijzen van deze drie bone conduction koptelefoons.

Bone conduction hardlopen

Voor zwemmers

Wie muziek wilt luisteren onder water, koopt een Shokz OpenSwim. Hier is geen twijfel over mogelijk. Het voordeel (of misschien voor sommige mensen een nadeel?) is dat je zelf muziek op het toestel zet. Net als op een ouderwetse mp3-speler. Je kan geen verbinding maken met bluetooth.

Wist je dat: Hoewel sommige mensen beweren dat de OpenSwim niet geschikt is voor andere sporten, werkt er bij ons op de redactie een triatlete die al haar training doet met deze koptelefoon (voorheen Aftershokz Xtrainerz).

Best getest voor kantoormedewerkers / callcenter / mensen die veel vergaderen

Speciaal voor mensen die veel online vergaderen of bellen is er de Shokz OpenComm uitgebracht. Dit model heeft een verstelbare microfoon. Deze is voorzien van speciale noise cancelling technologie, waardoor jouw stem goed hoorbaar is. Dit is met recht de beste bluetooth bone conduction headset voor op het kantoor!

De muziekliefhebber

De echte muziekliefhebber heeft natuurlijk een grote installatie thuis staan van dure audiospullen. Wie graag muziek luistert en dit via bone conduction wilt doen, kan het beste de OpenRun Pro kopen. Dit model heeft – zeker vergeleken met de andere modellen uit deze top 5 bone conduction – een hele fijne en volle bass. Ook deze koptelefoon koppel je middels bluetooth aan een ander apparaat.

In een video

In de onderstaande video maak je kennis met de OpenRun Pro van Shokz!

Veelgestelde vragen en antwoorden

Een overzicht van een aantal vragen met daarbij ons antwoord. Zelf ook een vraag? Neem dan gerust contact met ons op.

Ik heb geen zin om het hele artikel te lezen. Wat is het beste instapmodel bone conduction voor beginners?

Wij raden dan aan om dit model te kopen. Je koppelt deze via bluetooth aan een apparaat, zoals smartphone. Het is een goedkope bone conduction koptelefoon, maar wel van hoge kwaliteit. Voor een voller en mooier geluid + betere batterijduur kies je dit model.

Er staat veel Shokz / Aftershokz in de lijst. Klopt dat wel?

Ja, dat klopt. Wij hebben talloze modellen uitgebreid getest. Voor de toplijst kunnen we niet om Shokz heen. Dit bedrijf is dan ook de absolute marktleider op het gebied van bone conduction.

Edwin

Edwin heeft jarenlange ervaring opgedaan met audio en technologie. Sinds 2013 test hij producten zoals hoofdtelefoons, oortjes, smartwatches en boneconduction koptelefoons voor diverse websites.
Beste bone conduction koptelefoon 2023 banner

Plaats een reactie