Swissten Bone Conduction bluetooth review

Swissten Bone Conduction bluetooth oordopjes review en ervaring

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Toen de Swissten Bone Conduction bluetooth oordopjes voor het eerst zag in de webwinkel, was ik enthousiast om ze een kans te geven. Deze review weerspiegelt mijn diepgaande analyse en ervaring met dit product, van zijn sterke punten zoals de betaalbaarheid en de geavanceerde Bluetooth 5.0 verbinding, tot zijn zwakke punten zoals de teleurstellende batterijlevensduur en geluidskwaliteit. Daarnaast zal ik ook mijn persoonlijke mening geven over het beste alternatief op de markt. Dus, als je klaar bent voor een diepduik in de wereld van bone conduction oordopjes, lees dan verder en ontdek samen met mij of de Swissten Bone Conduction bluetooth oordopjes het waard zijn om in je technologische arsenaal op te nemen.

Wist je dat: Het (betere) alternatief voor deze oordopjes is de Shokz OpenMove

Over de Swissten Bone Conduction koptelefoon

Veel mensen die wel eens gezocht hebben online naar een bone conduction koptelefoon, zijn de koptelefoon van Swissten wel eens tegen gekomen. Deze koptelefoon heeft een adviesprijs van onder de 50 euro en is o.a. te koop bij bol.com. De koptelefoon maakt gebruik van bone conduction technologie, waardoor je het geluid niet via de oren hoort. De oren blijven vrij en het geluid hoor je via trillingen via het jukbeen, die naar het binnenoor wordt gestuurd. Dit principe wordt ook wel OpenEar genoemd. De Swissten koptelefoon maakt verder gebruik van bluetooth 5.0, wat een betrouwbare verbinding geeft tussen bijvoorbeeld de koptelefoon en een smartphone, computer of tablet. Het model valt in de categorie goedkoop, wat niet altijd een goed teken is.

Aanbiedingen vergelijken

Via de bekijk-button ga je direct naar de webwinkel toe en bekijk je meer informatie. Hier zie je ook alle specificaties en reviews van andere mensen. Hieronder gaan wij verder met de informatie en lees je onze review over de Swissten bluetooth bone conduction headset.

Swissten Bone Conduction koptelefoon vergeleken met andere modellen

Deze koptelefoon valt in dezelfde categorie als de PowerLocus koptelefoon. Je merkt dan al snel dat beiden toestellen ongeveer dezelfde voordelen en nadelen hebben. Het grootste nadeel voor ons is dat de geluidskwaliteit verre van optimaal is. Je merkt dat Shokz dit een heel stuk beter aanpakt. Qua prijs is de Swissten koptelefoon wel erg aantrekkelijk. Je maakt op een goedkope manier kennis met geluid horen via bone conduction.

Belangrijkste specificaties van de Swissten koptelefoon bekeken


De Swissten Bone Conduction bluetooth oordopjes hebben een aantal belangrijke specificaties die ze onderscheiden van andere producten in de markt. Hier zijn de zes belangrijkste specificaties:

 1. Bone Conduction Technologie: Dit unieke kenmerk stelt de gebruiker in staat om geluid te horen via trillingen die door het jukbeen naar het binnenoor worden gestuurd, zonder dat dit ten koste gaat van de omgevingsgeluiden.
 2. Bluetooth 5.0 Verbinding: De oordopjes maken gebruik van de nieuwste Bluetooth 5.0 technologie, wat zorgt voor een snelle en betrouwbare draadloze verbinding met een bereik tot 10 meter.
 3. Gewicht: Met een productgewicht van slechts 16 kg, zijn de oordopjes licht genoeg om comfortabel te dragen tijdens activiteiten zoals sporten, muziek luisteren en bellen.
 4. Batterijduur: De Swissten oordopjes hebben een indrukwekkende maximale batterijduur van 120 uur, waardoor je ze minder vaak hoeft op te laden. Ze zijn oplaadbaar via de meegeleverde USB-C-kabel.
 5. Waterbestendigheid: Hoewel ze niet volledig waterbestendig zijn, hebben de oordopjes een IP51-certificering, wat betekent dat ze beschermd zijn tegen stof en tegen verticaal druipend water.
 6. Microfoon en Afstandsbediening: De oordopjes zijn uitgerust met een ingebouwde microfoon in de schelp en hebben een afstandsbediening waarmee je je muziek kunt bedienen.

Mijn review en ervaring met de Swissten koptelefoon

3.5

Samenvatting

Na een grondige test van de Swissten Bone Conduction bluetooth oordopjes, kom ik tot een gemengd oordeel. Het grootste nadeel voor mij was ongetwijfeld de geluidskwaliteit, die helaas niet aan mijn verwachtingen voldeed. Dit was een duidelijk minpunt, vooral gezien het feit dat andere merken zoals Shokz een betere geluidskwaliteit bieden. Desalniettemin maakte de aantrekkelijke prijs van de Swissten oordopjes, in combinatie met de mogelijkheid om kennis te maken met de bone conduction technologie, veel goed. Het feit dat je de oordopjes kunt gebruiken voor diverse activiteiten, zoals sporten, muziek luisteren en bellen, was ook een pluspunt.

Voordelen

 • Goedkoop in aanschaf
 • Verbinding met bluetooth 5.0 aan telefoon, waardoor je er ook mee kan bellen
 • Opladen via een USB-C kabel (bij inbegrepen)

Nadelen

 • IP51 waterbestendig, maar kan beter
 • Geluidskwaliteit valt tegen
 • Beloofde batterijduur wordt niet gehaald

Veelgestelde vragen en antwoorden

Zijn de Swissten Bone Conduction bluetooth oordopjes comfortabel om te dragen tijdens intensieve activiteiten zoals hardlopen?

Ja, Ik heb het zo ervaren. Zelfs tijdens intensieve activiteiten.

Hoe lang duurt het om de Swissten Bone Conduction bluetooth oordopjes volledig op te laden?

Hoewel de exacte oplaadtijd kan variëren, kun je verwachten dat de oordopjes binnen 2 tot 3 uur volledig opgeladen zijn via de bijgeleverde USB-C-kabel.

Hebben de Swissten Bone Conduction oordopjes ruisonderdrukking?

Nee, deze oordopjes hebben geen ingebouwde ruisonderdrukking. De bone conduction technologie stelt je echter in staat om je omgevingsgeluiden nog steeds waar te nemen, wat handig kan zijn voor veiligheidsdoeleinden, vooral tijdens activiteiten zoals hardlopen of fietsen.

Zijn de Swissten Bone Conduction bluetooth oordopjes compatibel met alle smartphones?

Ja, de Swissten oordopjes zijn compatibel met elk apparaat dat Bluetooth 5.0 ondersteunt. Dit omvat de meeste moderne smartphones, tablets en computers. Kijk dit eventueel nog wel even na in de specificaties van jouw mobiele telefoon.

Edwin

Edwin heeft jarenlange ervaring opgedaan met audio en technologie. Sinds 2013 test hij producten zoals hoofdtelefoons, oortjes, smartwatches en boneconduction koptelefoons voor diverse websites.

Categorie: Reviews