Zwemmen

Bone conduction zwemmen mp3

Bone conduction koptelefoon om mee te zwemmen.

Tijdens het zwemmen heb je geen goede verbinding met een telefoon. Je kiest dan ook voor een MP3-speler variant van de bone conduction koptelefoon


Meteen naar de beste koptelefoon voor zwemmers?


Over bone conduction mp3-speler om mee te zwemmen

Zwemmen met een koptelefoon is een bijzondere ervaring. Al helemaal als dit een bone conduction koptelefoon is. Je hoort het geluid via de jukbeenderen. De oren blijven vrij. Tijdens het zwemmen doe je hier vaak wel een oorplug in.

De beste koptelefoons voor zwemmers

€161,00
Bol.com
€173,00
€189,95
2 nieuw vanaf €173,00
Prijs gecheckt op 21 september 2023 11:14
Amazon.nl
€173,00
Coolblue.nl

Goed om te weten: De OpenSwim koptelefoon is prima geschikt voor alle andere sporten naast zwemmen. Het heeft geen actieve bluetooth verbinding met de telefoon. Je kan er dus niet mee bellen, maar wel muziek mee luisteren die je zelf op de koptelefoon hebt gezet! Denk aan mp3-bestanden, podcasts of afspeellijsten offline van je favoriete muziek!

Alle bone conduction koptelefoons om mee te zwemmen

Bone conduction koptelefoon zwemmers

Wie graag baantjes zwemt voor recreatie of als sport, weet dat het af en toe wat saai kan zijn. Je kan dan kiezen om een waterdichte mp3-speler te kopen die je in de oren doet met oordopjes. Ook kan je kiezen voor een bone conduction koptelefoon die je tijdens het zwemmen kan dragen. Er zijn nog niet enorm veel modellen op te markt. Dit komt omdat de meeste fabrikanten zich richten op bone conduction in combinatie met Bluetooth. Onder water heb je natuurlijk geen of in ieder geval geen goede verbinding. Je moet dus een koptelefoon hebben waar je zelf muziek op kan zetten. Deze is er gelukkig wel voor bone conduction liefhebbers!

Bone conduction zwemmen onder water

 Twee opties

De twee beste opties zijn

  • Shokz OpenSwim: Dit is dé koptelefoon met bone conduction voor zwemmers. Je kan deze tot 2 meter diep onder water gebruiken. Geluid hoor je via trillingen bij het jukbeen.
  • AfterShokz Xtrainerz: dit is de voorloper van de OpenSwim. Op de naamsverandering na is er niet gek veel verandert. Ook veel mensen die veel zwemmen een prima optie dus!

Let op: Deze twee modellen hebben géén bluetooth. Je kan deze niet verbinden met een telefoon, ook niet als je boven water bent. Je kan dus echt alleen muziek op de koptelefoon zetten door middel van mp3 bestanden.

Optimaal geluid

Het is eerst wellicht even wat zoeken om het optimale geluid te vinden onder water. Je krijgt bij aankoop van een Xtrainerz of OpenSwim ook een aantal oorplugs. Deze doe je in je oren om er voor te zorgen dat het geluid onder water optimaal is van de bone conduction koptelefoon.

Goed om te weten: Je kan deze koptelefoon goed onder de badmuts dragen! Tijdens het zwemmen verschuift een bone conduction koptelefoon niet (uit eigen ervaring).