Hardlopen

Bone conduction hardlopen

Bone conduction koptelefoon voor hardlopen.

Tijdens het hardlopen is het fijn als de gehoorgang vrij is. Met een bone conduction koptelefoon hoor je én muziek én het omgevingsgeluid!


Wat heeft jouw voorkeur?


Over bone conduction voor hardlopers

Ga je veel buiten rennen? Als hardloper wil je het liefst nog de omgeving kunnen horen. Zo hoor je auto’s aankomen, mensen praten en al het andere omgevingsgeluid. Met een bone conduction koptelefoon hoor je de muziek via de jukbeenderen. De oren zijn vrij. Een heerlijke manier om muziek te luisteren én nog bewust te zijn van alles wat in de omgeving afspeelt.

De beste koptelefoons voor hardlopen

Goed om te weten: Met de OpenSwim koptelefoon kan je zowel zwemmen als andere sporten doen, zoals hardlopen. Je zet zelf tot 1200 mp3-bestanden op de koptelefoon! Wij gebruiken zelf de OpenSwim veel voor veel sporten, waaronder hardlopen, zwemmen en sportschool.

Alle bone conduction koptelefoons voor rennen en sport

[products category=”hardlopen” limit=”100″ columns=”4″ orderby=”rating”]

Bone conduction koptelefoon hardlopen

Wij zien steeds meer mensen hardlopen met bone conduction koptelefoon. Logisch ook, want dit is een van de fijnste toepassingen van dit soort technologie. Je kan tijdens het rennen muziek luisteren, maar toch nog steeds volledig al het geluid van de omgeving. Handig als je aan het rennen bent op fietspaden, of stukken weg die je deelt met auto’s en andere weggebruikers. Je hoort alles nog aankomen en bent je als hardloper volledig bewust van de omgeving. Dit geeft ons altijd tijdens het hardlopen een fijn en veilig gevoel. Daarbij is het fijn dat we gewoon nog muziek kunnen horen, waardoor de training net iets leuker (en minder zwaar) is!

Bone conduction hardlopen rennen
Dankzij Bone conduction heb je geen last meer van draadjes, zoals de vrouw hierboven.

Voordelen op een rij

Een aantal voordelen van bone conduction / beengeleiding / botgeleiding en hardlopen op een rij:

  • Comfort: De koptelefoon valt over de oren heen en zit met een losse band achter het hoofd vast. Hier heb je geen last van tijdens het hardlopen. De band zweeft als het ware achter het hoofd. Het zit erg fijn en je hebt geen last van oordopjes die uitvallen!
  • Zweetbestendig: Alle koptelefoons die op deze pagina staan met een beoordeling van 4 sterren of hoger door onze redactie kunnen goed tegen zweet. Het topmodel kan ook tegen stromende regen.
  • Veiligheid: Dit is wellicht de belangrijkste reden om bone conduction koptelefoons aan te schaffen voor bij het sporten en hardlopen. Je kan het omgevingsgeluid altijd horen.
  • Hygiëne: Geen vieze oordopjes meer! Bone conduction koptelefoons kan je eenvoudig onder de kraan even afspoelen.

Mp3 bestanden of via de telefoon

Als hardloper heb je twee opties als het gaat om muziek of geluid afspelen via de koptelefoon. De meeste mensen kiezen er voor om geluid af te spelen via de telefoon en dit met Bluetooth over te brengen naar de koptelefoon. Je kan zo erg makkelijk muziek op Spotify afspelen, je favoriete podcast of eigen geluidsbestanden die op je telefoon staan. Je kiest dan voor dit model of dit topmodel voor hardlopers.