
Bone conduction koptelefoon voor fietsers.
Tijdens het fietsen wil je de omgeving nog wel kunnen horen. Soms wil je ook een oproep beantwoorden of een zacht muziekje aan zetten. Met een bone conduction koptelefoon ben je nog helemaal bewust van de omgeving. Je hoort het geluid via de jukbeenderen. De oren zijn helemaal vrij.
Wat heeft jouw voorkeur?
Over bone conduction voor fietsers
Wij raden fietsers meestal aan om geen koptelefoon te dragen. Je wilt het liefste volledig in de omgeving aanwezig zijn, ook met je gehoor. Wil je toch graag fietsen, racefietsen, mountainbiken of toeren met een muziekje of de optie om te bellen? Dan is een bone conduction koptelefoon wel de beste keuze. Je oren zijn vrij en je hoort de geluiden in de omgeving nog wel goed.
De beste koptelefoons voor fietsen
Goed om te weten: Met de OpenSwim headset kan je naast zwemmen ook andere sporten doen, zoals fietsen. Deze koptelefoon maakt geen verbinding met de telefoon. Je zet zelf MP3-bestanden, podcasts of andere geluiden op de koptelefoon.
Alle bone conduction koptelefoons voor fietsers
Bone conduction koptelefoon voor fietsen
Veel mensen fietsen liever niet met oordopjes in. Logisch ook, want je wilt als fietser altijd bewust zijn van de omgeving. Dankzij een koptelefoon met bone conduction technologie is dit goed mogelijk. Je hoort goed wat er in de omgeving gebeurt, want de oren zijn helemaal vrij. Je hoort ondertussen wel muziek, een podcast of radiozender. Dit wordt mogelijk gemaakt door de bijzondere technologie die bone conduction heet.
Twee opties
Je hebt de keuze uit twee opties:
- Telefoon mee: Heb je tijdens het fietsen altijd een telefoon mee? Dan kan je een model koptelefoon kopen (zoals deze) die je kan koppelen via Bluetooth aan de telefoon. Je speelt dan op de telefoon muziek af via bijvoorbeeld Spotify of Deezer, dat wordt afgespeeld op de beengeleiding koptelefoon.
- Mp3-bestanden overzetten: Neem je nooit een telefoon mee? Dan zijn veel modellen koptelefoons niet geschikt. .Je kiest dan voor een model (zoals deze) waarbij je zelf mp3-bestanden op de koptelefoon zet om af te spelen op de fiets.

Voor alle fietssporten geschikt?
In principe kan je deze koptelefoon gebruiken voor bij allerlei soorten fietsactiviteiten en sporten, zoals:
- Wielrennen
- E-bike / elektrische fiets (zie anekdote op deze pagina)
- Recreatief fietsen
- Toerfietsen
- Mountainbiken
Goed om te weten: een bone conduction koptelefoon past prima onder de helm!
Is de geluidskwaliteit goed van bone conduction op de fiets?
Nee, de geluidskwaliteit is niet zeer goed te noemen. Met bone conduction behaal je lang niet hetzelfde effect als je bijvoorbeeld hebt met een goede noise cancelling koptelefoon. Je hoort echter de muziek wel en kan genieten van een lekker deuntje tijdens het sporten op de fiets. Je kan er ook goed mee bellen. Als er heel veel wind staat, ben je wellicht wat minder goed te horen, maar dat is met een normale telefoon ook zo. Het voordeel is dat je de koptelefoon ook thuis kan gebruiken, dan is de geluidskwaliteit een stuk beter. Op de fiets is het nog steeds goed te horen. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je zowel muziek af kan spelen én de omgeving goed kan horen. Erg veilig dus!