Sporten

Bone conduction sport

Bone conduction koptelefoon om mee te sporten.

Een bone conduction hoofdtelefoon is ideaal om mee te sporten!


Voor welke sport zoek jij een koptelefoon?


Over sport koptelefoons

Een sportkoptelefoon met bone conduction technologie is ideaal. Je hoort het geluid niet via de oren, maar via de jukbeenderen. Een perfecte optie voor bij hardlopen, fietsen, zwemmen en andere sporten. Je bent namelijk nog prima bewust van het omgevingsgeluid.

De beste bone conduction sport headsets:

Alle review van bone conduction koptelefoons om mee te sporten

Bone conduction en sporten

De meest bekende toepassing van bone conduction koptelefoons is voor bij het sporten. Hierbij kan je denken aan hardlopen en fitness op de sportschool, maar ook op de (wielren)fiets, of elektrische fiets. Wij komen regelmatig sporters tegen met een koptelefoon waarbij de oren vrij zijn. Dit wordt ook wel het OpenEar principe genoemd. In het Nederlands zou je kunnen zeggen: Open Oren. De gehoorgang is namelijk vrij. Wat natuurlijk een aantal voordelen geeft.

Voordelen van bone conduction koptelefoons tijdens het sporten

Sporten met een koptelefoon voorzien van de bijzondere technologie heeft een aantal leuke voordelen. Dit zijn onder andere:

  • Veiligheid: Het geluid wordt via trillingen via het jukbeen aan het binnenoor doorgegeven. De oren zijn vrij, waardoor je het geluid in de omgeving goed hoort. Als je aan het hardlopen, wandelen of fietsen bent wil je natuurlijk alles kunnen horen. Dat kan met een bone conduction koptelefoon.
  • Hygiëne: Een bone conduction sportkoptelefoon is vele malen hygiënischer dan een traditionele oordopjes. Je hoeft deze niet in de oren te doen.
  • Comfort: Waar normale oordopjes nog vaak uit de oren vallen of oncomfortabel zitten / aanvoelen, is dat bij een bone cunduction headset zeker niet zo. Deze valt om de oren heen en heeft een band achter het hoofd. Het geheel is draadloos.
  • Uniek: Het is echt een unieke luisterervaring tijdens het sporten!
bone conduction sporten

Voor welke sporten is het geschikt?

Je kan het zo gek niet bedenken of het is geschikt. Je kan het gebruiken tijdens een wandeling, maar ook tijdens bergbeklimmen. Er zijn honderden sporten te bedenken waarbij dit soort koptelefoons geschikt zijn waarbij je graag een muziekje wilt. Een uitzondering is wellicht duiken. Er zijn (nog) geen bone conduction koptelefoons die dieper dan 2 meter waterbestendig zijn.

Leuk om te weten: De moeder van een redactielid van deze website fietst elke dag naar haar werk met een bone conduction koptelefoon. Ze vindt het fijn dat ze het omgevingsgeluid nog kan horen, maar wel kan genieten van een zacht muziekje. Omdat ze geen behoefte heeft aan teveel gedoe en koppelen met een telefoon en een Spotify abonnement, heeft ze gekozen voor de Shokz OpenSwim. Ze laat hier mp3-bestanden op zetten, die ze dan dan tijdens het fietsen afspeelt op haar bone conduction koptelefoon!