Shokz OpenSwim: review – zwemmen met bone conduction

Aftershokz xtrainerz getest review OpenSwim

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Als fanatieke zwemmer of iemand die graag muziek luistert tijdens het sporten, ben je wellicht op zoek naar een koptelefoon die waterbestendig is en een uitstekende geluidskwaliteit biedt. In dat geval is de Shokz OpenSwim de perfecte keuze. Deze bone conduction koptelefoon, voorheen bekend als de AfterShokz Xtrainerz, stelt je in staat om onder water muziek te luisteren via je jukbeenderen. Met een waterbestendig ontwerp en de mogelijkheid om mp3-bestanden rechtstreeks op de headset te zetten, biedt de OpenSwim ultieme vrijheid tijdens het zwemmen en andere sportactiviteiten. In deze review ontdek je alle informatie en deals die je nodig hebt om de juiste keuze te maken.

Over de Shokz OpenSwim koptelefoon

De OpenSwim bone conduction headset heette vroeger de AfterShokz Xtrainerz. Het is een bone conduction koptelefoon met een uitstekende waterdichtheid. Je kan er prima mee zwemmen in het zwembad, maar ook in open water. Je hoort het geluid via de jukbeenderen. De trillingen worden doorgegeven naar de hersenen, waardoor je de muziek hoort. Tijdens het zwemmen draag je wel een plug in de oren voor een optimaal resultaat. Je kan zelf geluidsbestanden, zoals mp3 en podcasts op de OpenSwim koptelefoon zetten. Dit doe je bijvoorbeeld via een laptop, pc of een (geschikte) tablet. Je kan 4GB aan muziek op de OpenSwim zetten. Dit zijn ongeveer 1100 tot 1200 nummers. Dat moet wel voldoende zijn!

Prijzen vergelijken

Wil je deze koptelefoon kopen? Dan kun je hieronder goed de beste prijzen en aanbiedingen van dit moment bekijken. De bone conduction koptelefoon kan je zowel onder water als boven water goed gebruiken. Wij hebben dit model – en de voorganger – ervaren als een zeer goede koptelefoon met een fijn en vol geluid onder water. Er zijn meer mensen die er zo over denken, vandaar dat dit product ook bij veel winkels te koop is. Hieronder zie je een overzicht van de beste prijzen van dit moment van de meerdere kleuren van de Shokz OpenSwim.

Goed om te weten: Je kan tot 2 meter diep zwemmen met de OpenSwim. Het is dus goed geschikt voor baantjes zwemmen en recreatief zwemmen. Voor duikers is het natuurlijk ongeschikt.

In een video

Je ziet in de video goed hoe de bone conduction technologie werkt in de OpenSwim koptelefoon. Ook zie je goed dat je er mee kan zwemmen, surfen en nog veel meer watersporten kan doen. De kwaliteit van de muziek blijft goed. Een informatieve video van Shokz zelf:

Voordelen van de OpenSwim Mp3-speler met bone conduction

 • Muziek luisteren onder water
 • Ook boven water prima geschikt voor tijdens hardlopen, fietsen e.d.
 • Zelf muziekbestanden op de koptelefoon zetten, waardoor je geen telefoon mee hoef te nemen om muziek te luisteren tijdens het sporten
 • Lange batterijduur (tot 8 uur)
 • Je kan de Shokz OpenSwim goed dragen onder de badmuts. Het blijft comfortabel zitten (zelf uitgetest)

Shokz OpenSwim review: mijn mening

4

Samenvatting

Al met al is de Shokz OpenSwim een uitstekende keuze voor zwemliefhebbers die graag naar muziek willen luisteren tijdens het zwemmen. Het feit dat je zelf muziek op de headset kunt zetten, zonder de noodzaak van een telefoon, maakt het een handige en draagbare optie. Hoewel het ontbreken van Bluetooth-connectiviteit een nadeel kan zijn voor sommige gebruikers, is de geluidskwaliteit van de Shokz OpenSwim van hoge kwaliteit. Het is een van de weinige waterbestendige bone conduction koptelefoons op de markt die geschikt is voor zwemmen en tegelijkertijd zorgt voor een aangename luisterervaring.

Het is een aanrader voor fanatieke zwemmers en ook geschikt voor mensen die de voorkeur geven aan het zelf opslaan van muziek op de koptelefoon in plaats van een actieve Bluetooth-verbinding. De Shokz OpenSwim is ook prima geschikt voor activiteiten zoals wandelen, fietsen, hardlopen en algemeen muziek luisteren.

Voordelen

 • Waterbestendig ontwerp voor zwemmen en andere watersporten
 • Muziek luisteren onder water via bone conduction
 • Mogelijkheid om mp3-bestanden op de koptelefoon te zetten
 • Geschikt voor diverse sportactiviteiten en recreatief gebruik
 • Comfortabel dragen onder een badmuts

Nadelen

 • Geen Bluetooth-verbinding voor draadloos streamen van muziek
 • Kan niet verbonden worden met een telefoon of pc
 • Beperkte functionaliteit voor het afspelen van muziek (geen afspeellijsten, streamingdiensten, etc.)

Vragen en antwoorden over deze bone conduction koptelefoon

Is de Shokz OpenSwim geschikt voor diepzeeduiken?

Nee, de Shokz OpenSwim is waterbestendig tot 2 meter diepte en is ontworpen voor zwemmen en watersporten. Het is niet geschikt voor diepzeeduiken.

Kan ik de Shokz OpenSwim gebruiken met mijn Bluetooth-apparaten?

Nee, de Shokz OpenSwim heeft geen Bluetooth-functionaliteit. Je kunt mp3-bestanden op de koptelefoon zetten om muziek te luisteren tijdens het zwemmen.

Zijn de geluidskwaliteit en het volume van de koptelefoon goed genoeg om te kunnen genieten van muziek tijdens het zwemmen?

Ja, de geluidskwaliteit van de Shokz OpenSwim is indrukwekkend en het volume is voldoende om te kunnen genieten van muziek tijdens het zwemmen.

Moet ik een plug of oordopjes dragen tijdens het zwemmen met de hoofdtelefoon OpenSwim?

Ja, voor een optimale geluidsbeleving tijdens het zwemmen met de Shokz OpenSwim wordt aanbevolen om een plug of waterdichte oordopjes te dragen.

Kan ik mijn Shokz OpenSwim gebruiken voor andere activiteiten, zoals hardlopen of fietsen?

Ja, naast zwemmen is de Shokz OpenSwim ook geschikt voor andere activiteiten, zoals hardlopen, fietsen en wandelen. Het biedt een veelzijdige geluidservaring, zowel in het water als daarbuiten.

Edwin

Edwin heeft jarenlange ervaring opgedaan met audio en technologie. Sinds 2013 test hij producten zoals hoofdtelefoons, oortjes, smartwatches en boneconduction koptelefoons voor diverse websites.

Categorie: Reviews