Shokz OpenRun: review en beste prijzen

Shokz OpenRun review en beste prijzen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

In deze review neem ik je mee in de wereld van bone conduction koptelefoons, met een bijzondere nadruk op de Shokz OpenRun. Deze innovatieve hoofdtelefoon, voorheen bekend als de Aftershokz Aeropex, is terug, nu met een nieuwe en verbeterde snellaadfunctie. Ik richt me vooral op sporters die graag hun oren vrij houden tijdens het luisteren naar muziek. In dit artikel duik ik diep in alle facetten van deze koptelefoon en vergelijk ik voor jou de beste prijzen. Ik bespreek ook de voordelen en nadelen, van het lichte gewicht tot het onvermogen om ermee te zwemmen. Laten we beginnen!

Over de Shokz OpenRun koptelefoon

De Shokz OpenRun koptelefoon is mijn favoriete bone conduction headset van dit moment. Zijn voorganger, de AfterShokz Aeropex, was een van de best verkochte bone conduction koptelefoons alltertijden. De OpenRun borduurt voort op dit succes. Het is een iets verbeterde Aeropex. Het heef teen snellaadfunctie en een hele goede batterij. De geluidskwaliteit is ook erg fijn. De OpenRun is een Bone Conduction koptelefoon geschikt voor enorm veel dingen. Zo gebruiken wij deze versie voor hardlopen en fietsen, maar ook voor kantoorwerkzaamheden. Dankzij de bluetooth verbinding koppel je de koptelefoon eenvoudig aan een smartphone met Spotify of een laptop/PC met Microsoft Teams of Zoom meetings!

Wist je dat: Je kan ook prima een telefoongesprek voeren via de OpenRun koptelefoon!

Aanbiedingen van de ShokZ OpenRun

Wil je de OpenRun kopen? Dan kan je hieronder goed de beste prijzen, deals en aanbiedingen van dit moment vergelijken. Ons systeem haalt de prijzen dagelijks op bij diverse grote en kleine webwinkels. Zo ben je altijd verzekerd van de beste prijzen van dit moment! Klik op de bekijk-button om direct meer informatie te lezen.

Hoe werkt het precies?

De OpenRun koptelefoon werkt middels bone conduction technologie. Dankzij trillingen van de koptelefoon hoor je het geluid. Deze trillingen worden namelijk via de jukbeenderen doorgegeven aan de hersenen. Een hele bijzondere én veilige manier van geluid horen. Het fijne is dat de gehoorgang (oren) vrij blijven. Je hoort hierdoor altijd goed wat in de omgeving gebeurt. Dit is erg fijn als je veel op straat bent met de koptelefoon, zoals wandelen, hardlopen en fietsen. Het geluid komt van een gekoppeld apparaat af. Denk hierbij aan een smartphone met daarop Spotify, Deezer, Amazon Music of een andere muziekdienst. Ook kun je mp3-bestanden vanaf de telefoon afspelen op de OpenRun. Je kan zelf geen muziekbestanden op de headset zelf zetten.

In een video bekijken

In de onderstaande video maak je kennis met dit model bone conduction koptelefoon. Je ziet meteen goed dat het voor meer geschikt is dan alleen hardlopen. Ook maak je kennis met het design van de koptelefoon.

Wist je dat; Hoewel de koptelefoon IP67 waterbestendig is, kan je er niet mee zwemmen, zoals bij de Shokz OpenSwim. De koptelefoon is wel goed bestand tegen zweet, water en regen. Je kan er dus prima mee in de regen hardlopen!

Waar is de ShokZ OpenRun voor geschikt?

Veel mensen denken dat de OpenRun alleen geschikt is om mee te hardlopen. Hoewel de naam dat wel lijkt aan te geven, is dat helemaal niet zo. Je kan er naast hardlopen nog veel meer mee. Denk aan fietsen, gebruiken op de sportschool, wandelen, kantoorwerkzaamheden en nog veel meer. Het is een van de meest veelzijdige koptelefoons van AfterShokz van dit moment.

Wist je dat: De Shokz OpenRun is geschikt voor mensen met een bril. Dit komt door het flexibele frame en de ruime haken bij de oren. Wij dragen zelf ook een bril en gebruiken deze koptelefoon voor diverse dingen, zoals hardlopen, sportschool en muziek afspelen.

Samenvatting van gebruikersreviews

Ik heb de reviews bekeken op diverse websites, zoals Amazon.nl, bol.com, Coolblue en Bever. Deze heb ik hieronder samengevat. Zo heb je naast mijn mening, nog veel meer meningen waarop jij de keuze voor een nieuwe bone conduction koptelefoon op kan baseren!

 • Kwaliteit: De SHOKZ OpenRun-hoofdtelefoon wordt geprezen om zijn indrukwekkende geluidskwaliteit en comfort. Hoewel sommige gebruikers opmerken dat de basrespons niet zo sterk is als bij traditionele oordopjes, zijn de meeste tevreden met de algehele geluidskwaliteit.
 • Comfort: Gebruikers melden dat de hoofdtelefoon comfortabel is om te dragen, zelfs voor langere perioden. Ze zijn lichtgewicht en veroorzaken geen ongemak, wat ze ideaal maakt voor langdurig gebruik.
 • Batterijduur: De batterijduur is uitstekend, met veel gebruikers die melden dat ze meerdere dagen kunnen gaan zonder op te laden. Dit maakt ze ideaal voor langdurig gebruik en voor mensen die vaak onderweg zijn.
 • Gebruiksgemak: De bedieningselementen zijn gebruiksvriendelijk en maken het eenvoudig om het volume aan te passen, nummers over te slaan en oproepen te beantwoorden zonder te hoeven rommelen met de telefoon.
 • Duurzaamheid: De hoofdtelefoon is water- en zweetbestendig, waardoor ze perfect zijn voor intensieve trainingen of gebruik in onvoorspelbare weersomstandigheden.
 • Omgevingsbewustzijn: Een van de belangrijkste voordelen van deze hoofdtelefoon is het vermogen om omgevingsgeluiden te horen terwijl je naar muziek luistert. Dit is vooral nuttig voor activiteiten zoals hardlopen of fietsen, waarbij het belangrijk is om bewust te zijn van je omgeving.

Mijn eerlijke mening over de Shokz OpenRun

5

Samenvatting

Als fanatieke sporter kan ik met volle overtuiging zeggen dat de Shokz OpenRun mijn favoriete bone conduction koptelefoon is. Met zijn snellaadfunctie en uitstekende batterijduur, gebaseerd op het succesvolle ontwerp van de Aftershokz Aeropex, biedt de OpenRun alles wat ik nodig heb tijdens mijn workouts. De mogelijkheid om via Bluetooth verbinding te maken met mijn smartphone stelt me in staat om moeiteloos naar muziek te luisteren tijdens het sporten, terwijl mijn oren vrij blijven voor bewustzijn van mijn omgeving. Met een gewicht van slechts 26 gram voel ik nauwelijks dat ik een koptelefoon op heb, wat het comfort tijdens langere sessies verbetert. Het enige nadeel is dat de OpenRun niet geschikt is om mee te zwemmen, in tegenstelling tot de speciale OpenSwim-editie. Desalniettemin blijft de OpenRun mijn eerste keuze voor diverse sportactiviteiten.

Voordelen

 • Favoriete bone conduction koptelefoon voor sporters
 • Bluetooth verbinding met smartphone voor draadloos muziek luisteren
 • Houdt de oren vrij tijdens het sporten
 • Lichtgewicht en comfortabel ontwerp
 • Geschikt voor verschillende sporten en activiteiten

Nadelen

Veelgestelde vragen en antwoorden over de Shokz OpenRun koptelefoon

Kan ik de Shokz OpenRun gebruiken tijdens regenachtige weersomstandigheden?

Ja, de Shokz OpenRun is bestand tegen zweet, water en regen, waardoor je er probleemloos mee kunt hardlopen, zelfs als het regent! Ik loop er zelf ook door de regen mee.

Is de Shokz OpenRun geschikt voor mensen met een bril?

Ja, de flexibele frame en ruime oorhaken van de Shokz OpenRun maken het geschikt voor mensen die een bril dragen. Ik kan het weten: ik draag ook een bril met daar overheen een bone conduction koptelefoon van Shokz.

Kan ik telefoongesprekken voeren met de Shokz OpenRun?

Ja, de Shokz OpenRun is uitgerust met een microfoon, waardoor je telefoongesprekken kunt voeren terwijl je de koptelefoon draagt.

Kan ik de Shokz OpenRun gebruiken tijdens het fietsen?

Ja, de Shokz OpenRun is geschikt voor fietsen en biedt de mogelijkheid om naar muziek te luisteren terwijl je veilig het verkeer om je heen kunt horen.

Hoeveel muziek kan ik op de Shokz OpenRun opslaan?

Hoewel de Shokz OpenRun geen interne opslag heeft, kan deze via Bluetooth worden gekoppeld aan een smartphone waarop je jouw muziek kunt afspelen, waardoor je toegang hebt tot een vrijwel onbeperkte muziekbibliotheek. Zoek je wel een koptelefoon met bone conduction waar je bestanden op kan zetten? Dan kies je voor de OpenSwim.

Edwin

Edwin heeft jarenlange ervaring opgedaan met audio en technologie. Sinds 2013 test hij producten zoals hoofdtelefoons, oortjes, smartwatches en boneconduction koptelefoons voor diverse websites.

Categorie: Reviews