Shokz OpenRun Pro review: koptelefoon van kwaliteit

Shokz OpenRun Pro review en ervaring

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

In dit artikel lees je de Shokz OpenRun Pro review, een geüpgradede versie van de oorspronkelijke Shokz OpenRun-koptelefoon. Met zijn indrukwekkende batterijduur van 10 uur en een licht gewicht van slechts 29 gram, staat deze bone conduction-koptelefoon bovenaan mijn lijst van favorieten voor sporters. Verder in dit artikel zal ik gedetailleerde informatie verstrekken over de functies en voordelen van de OpenRun Pro, het vergelijken met de originele OpenRun en mijn persoonlijke mening delen. Ook zit er in het artikel een handige vergelijking van prijzen en aanbiedingen bij diverse – bij ons aangesloten – webwinkels.

Over de Shokz OpenRun Pro versie

De OpenRun Pro is een koptelefoon in de reeks die ooit startte met de AfterShokz Aeropex. Daarna volgde de OpenRun. De nieuwste toevoeging is de Pro-versie. Deze versie weeg 29 gram en heeft een zeer indrukwekkende batterijduur van 10 uur. Dankzij de stabiele Bluetooth 5.1 verbinding, maak je eenvoudig een koppeling met jouw smartphone, pc, tablet of ander geschikt apparaat. De muziek en het geluid hoor je niet via de oren, maar dankzij de trillingen die doorgegeven worden aan de hersenen. De OpenRun Pro is ook geschikt om mee te hardlopen.

Wist je dat: Je de Shokz OpenRun Pro ook kan gebruiken als je een bril draagt? Er is genoeg ruimte bij de oorhaken en de koptelefoon zit absoluut niet in de weg. Dit zeggen we uit eigen ervaring!

Prijzen vergelijken

De OpenRun Pro is een zeer populaire koptelefoon met bone conduction technologie. Wil je graag dit model kopen, omdat je het fijn vind dat de batterijduur sterk is en dat er een – voor bone conduction begrippen – een goede bas in zit verwerkt? Bekijk dan de beste prijzen en aanbiedingen hieronder:

Verschillen met de normale versie

Er zijn een aantal verschillen tussen de twee versies. De belangrijkste op een rij:

 • Gewicht: De OpenRun Pro weegt 3 gram meer
 • Batterij:  De batterijduur van de Pro is 2 uur langer per oplaadbeurt
 • Bass: De Pro-versie heeft een flink verbeterde bass, waardoor het geluid tijdens onze testen veel ronder en voller aanvoelt.
 • Waterdicht: Wie graag hardloopt in de regen, kiest niet voor de Pro-versie. Deze kan wel tegen wat water, maar niet tegen stromende regen. Je kan er dus sowieso niet mee zwemmen.

Mijn eerlijke mening over de OpenRun Pro

5

Samenvatting

Na het kort testen van de OpenRun Pro, kan ik bevestigen dat deze nieuwste versie uit de populaire reeks van het merk Shokz enkele interessante vernieuwingen toevoegt. De verbeterde bass is zeker een pluspunt, hoewel dit ten koste gaat van de waterdichtheid. De batterijduur en snellaadfunctie zijn beide verbeterd, wat een groot pluspunt is. Het geluid blijft helder en aangenaam, en dankzij het lichte gewicht voelt de koptelefoon comfortabel op het hoofd. Ik waardeer het dat de oren volledig vrij blijven, wat bijzonder nuttig is tijdens sporten of lange kantoordagen met vergaderingen. Het prijsverschil is wel aanzienlijk, maar als je dat er voor over hebt, vind ik het een uitstekende koptelefoon. Persoonlijk zou ik echter nog steeds kiezen voor de originele OpenRun.

Voordelen

 • Verhoogde batterijduur
 • Verbeterde bass
 • Comfortabel dankzij het lichte gewicht
 • Houdt de oren volledig vrij
 • Snellaadfunctie

Nadelen

 • Minder waterdicht dan de originele versie
 • Aanzienlijk prijsverschil met de originele OpenRun

Vragen en antwoorden

Kan ik de Shokz OpenRun Pro koppelen aan meerdere apparaten tegelijk?

Nee, de Shokz OpenRun Pro kan op een bepaald moment slechts met één apparaat worden gekoppeld. Je kunt echter wel eenvoudig schakelen tussen apparaten in je Bluetooth-instellingen.

Hoe lang duurt het om de Shokz OpenRun Pro volledig op te laden?

Het duurt ongeveer 2 uur om de Shokz OpenRun Pro volledig op te laden. De snellaadfunctie biedt wel de mogelijkheid om met een oplaadtijd van 15 minuten tot wel 1,5 uur gebruikstijd te krijgen.

Kan ik de Shokz OpenRun Pro gebruiken om telefoongesprekken te voeren?

Ja, de Shokz OpenRun Pro heeft een ingebouwde microfoon waarmee je telefoongesprekken kunt voeren. De bone conduction-technologie zorgt er bovendien voor dat je omgevingsgeluiden nog steeds kunt horen, wat veiliger is bij het voeren van gesprekken tijdens het sporten of het lopen op drukke plaatsen.

Is de Shokz OpenRun Pro comfortabel voor langdurig gebruik?

Dankzij het lichte gewicht en het feit dat je oren vrij blijven, heb ik ervaren dat de Shokz OpenRun Pro comfortabel is, zelfs bij langdurig gebruik. Echter, comfort kan subjectief zijn en varieert van persoon tot persoon.

Kan ik de Shokz OpenRun Pro gebruiken in een lawaaierige omgeving, zoals een sportschool?

Ja, je kunt de Shokz OpenRun Pro gebruiken in lawaaierige omgevingen. Echter, aangezien het een open-ear koptelefoon is, zal het omgevingsgeluid niet volledig geblokkeerd worden. Dit is een veiligheidsfeature waardoor je bewust blijft van je omgeving, maar het kan de muziekervaring in lawaaierige omgevingen enigszins beïnvloeden.

Edwin

Edwin heeft jarenlange ervaring opgedaan met audio en technologie. Sinds 2013 test hij producten zoals hoofdtelefoons, oortjes, smartwatches en boneconduction koptelefoons voor diverse websites.

Categorie: Reviews