Shokz OpenMove review, ervaring en advies

Shokz OpenMove review en ervaring bone conduction

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

In deze uitgebreide review deel ik mijn ervaring met de Shokz OpenMove, het beste instapmodel in de wereld van bone conduction koptelefoons. Met zijn indrukwekkende functies, waaronder de mogelijkheid om verbinding te maken met verschillende apparaten via Bluetooth en de veelzijdigheid voor sport, werk en recreatief gebruik, heeft de OpenMove mijn verwachtingen overtroffen. In deze tekst zal ik mijn eerlijke mening delen en praktisch aankoopadvies geven, zodat jij de beste keuze kunt maken. Lees verder om alles te ontdekken over de Shokz OpenMove en waarom het de ideale koptelefoon is voor iedereen die op zoek is naar een geweldige geluidservaring zonder concessies te doen aan comfort en functionaliteit.

Over de Shokz OpenMove koptelefoon

De Shokz OpenMove is een van de goedkoopste koptelefoons met bone conduction in de categorie hoge kwaliteit. Het is een koptelefoon die je niet over de oren draagt, maar op de jukbeenderen plaatst. Via trilling wordt het geluid doorgegeven aan de hersenen. Zo hoor je muziek. Via bluetooth koppel je de koptelefoon aan bijvoorbeeld een smartphone, pc of laptop. Je luistert dan jouw favoriete muziek, maar dan via bone conduction. Het voordeel is dat je altijd het omgevingsgeluid hoort. Een favoriet voor mensen die buiten werken, buiten (of binnen) sporten of normale oordopjes niet fijn vinden. De OpenMove valt in de prijscategorie onder de 100 euro en is beschikbaar in 4 kleuren.

Prijzen vergelijken en aanbiedingen

De Shokz OpenMove is een allround koptelefoon met bone conduction technologie. In het Nederlands wordt dit ook wel beengeleiding genoemd. De OpenMove is samen met de – iets betere – OpenRun de beste keuze op het gebied van bone conduction. Hieronder zie je de beste prijzen van de Aftershokz OpenMove, het instapmodel van het topmerk Shokz.

Goed om te weten: Je laadt de OpenMove op met een meegeleverde USB-C oplaadkabel (info). Je krijgt alleen de kabel, niet het oplaadkopje dat je in het stopcontact doet. Deze heb je – waarschijnlijk – nog wel in huis!

Waterbestendig, maar niet waterdicht

Een van de grootste verschillen tussen de OpenMove en OpenRun (twee modellen waar mensen veel tussen twijfelen) is de waterdichtheid. De OpenMove kan wel tegen een beetje water en zweet, maar niet tegen een stromende regenbui. Je kan met beiden modellen overigens niet zwemmen. Hiervoor koop je de OpenSwim (mp3-boneconduction-speler). De OpenRun heeft een net iets betere waterdichtheid. Je kan met dit model wel in de regen prima rennen. Het kan beter tegen water dan de OpenMove en OpenRun Pro.

OpenMove in een video bekijken

In de onderstaande video zie je meer informatie over de OpenMove. Je ziet goed de pasvorm en enkele toepassingen. Daarnaast zie je ook goed dat de OpenMove zowel voro tijdens het sporten als met werken gebruikt kan worden. Een echte veelzijdige, maar toch goedkope, koptelefoon met botgeleiding.

Voordelen van de OpenMove

Een aantal voordelen van dit instapmodel van Shokz op een rij:

 • Snel opgeladen
 • Tot 6 uur batterijduur
 • Bestand tegen wat zweet
 • Goedkoop in aanschaf, maar toch van hoge kwaliteit
 • In de kleuren leisteen grijs, alpen wit, enerverend blauw en Himalaya roze te koop
 • Koppelen via een stabiele bluetooth verbinding
 • Via het aangesloten apparaat muziek / podcasts afspelen van bijvoorbeeld Amazon Music, Spotify en Deezer .

Mijn eerlijke mening: Shokz OpenMove review

4.5

Samenvatting

Na mijn uitgebreide ervaring met de Shokz OpenMove kan ik met zekerheid zeggen dat het de beste instapmodel bone conduction koptelefoon is die momenteel beschikbaar is. Met zijn veelzijdigheid, comfortabele pasvorm en betaalbare prijs biedt de OpenMove een indrukwekkende geluidservaring voor sport, werk en recreatief gebruik. Het gemak van de Bluetooth-verbinding en de mogelijkheid om drie verschillende geluidsmodi in te stellen maken deze koptelefoon een geweldige keuze voor iedereen die graag geniet van muziek en podcasts zonder de omgeving uit het oog te verliezen. Hoewel de beperkte waterbestendigheid en de batterijduur van 6 uur nadelen zijn, wegen de voordelen van de OpenMove ruimschoots op tegen de nadelen. Als je op zoek bent naar een betaalbare koptelefoon met uitstekende prestaties, raad ik de Shokz OpenMove ten zeerste aan.

Voordelen

 • Geschikt voor sport, werken, bellen en recreatief gebruik
 • Verbindt een smartphone, pc, tablet of ander geschikt apparaat via Bluetooth
 • Drie verschillende geluidsmodi instellen
 • Oren blijven vrij en je hoort de omgeving goed
 • Beschikbaar in meerdere kleuren

Nadelen

 • Ongeschikt om in de regen te gebruiken, alleen IP67 waterdicht. De Shokz OpenRun kan je wél gebruiken in de regen.
 • Batterijduur van 6 uur minder dan duurdere varianten.

Vragen en antwoorden over de Shokz OpenMove koptelefoon

Kan ik de Shokz OpenMove gebruiken tijdens het fietsen?

Ja, de Shokz OpenMove is zeer geschikt voor fietsen. Doordat je oren vrij blijven, kun je het verkeer om je heen goed horen, wat zorgt voor een veilige fietservaring. Bovendien biedt de koptelefoon een stabiele Bluetooth-verbinding, zodat je draadloos naar je favoriete muziek kunt luisteren tijdens het fietsen.

Kan ik de Shokz OpenMove gebruiken met mijn bril?

Ja, de Shokz OpenMove kan probleemloos worden gebruikt in combinatie met een bril. Omdat de koptelefoon niet over de oren wordt gedragen, komt deze niet in conflict met de pootjes van de bril en zorgt het voor een comfortabele pasvorm.

Hoe lang duurt het om de batterij van de Shokz OpenMove op te laden?

Het opladen van de Shokz OpenMove duurt ongeveer 1,5 uur. Met een volledig opgeladen batterij heb je tot 6 uur luistertijd, afhankelijk van het gebruik.

Kan ik de Shokz OpenMove gebruiken tijdens het zwemmen?

Nee, de Shokz OpenMove is niet geschikt om te gebruiken tijdens het zwemmen, omdat het niet waterdicht is. Het is echter bestand tegen zweet en lichte regen. Als je op zoek bent naar een koptelefoon om te gebruiken tijdens het zwemmen, kun je kijken naar de waterdichte modellen zoals de Shokz OpenSwim.

Edwin

Edwin heeft jarenlange ervaring opgedaan met audio en technologie. Sinds 2013 test hij producten zoals hoofdtelefoons, oortjes, smartwatches en boneconduction koptelefoons voor diverse websites.

Categorie: Reviews