Shokz OpenComm Office: aanbiedingen, review en advies

Shokz OpenComm review

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De Shokz OpenComm Office is een speciaal ontworpen bone conduction koptelefoon headset voor gebruik op kantoor, online meetings en als professionele headset voor bedrijven. Met zijn noise-canceling microfoon, Bluetooth verbinding en de mogelijkheid om ook muziek te luisteren, biedt de OpenComm een handige en veelzijdige oplossing voor communicatie op de werkvloer. Daarnaast houdt deze koptelefoon de oren vrij, wat zorgt voor extra comfort tijdens lange werkdagen. In deze tekst bekijken we de aanbiedingen, lees je een review en delen we onze ervaring met de Shokz OpenComm Office koptelefoon headset.

Over de Shokz OpenComm Office koptelefoon headset-versie

De Shokz OpenComm headset is special gemaakt voor op kantoor. Deze headset is voorzien van een speciale microfoon. Het is de enige Shokz bone conduction koptelefoon waarbij gebruik wordt gemaakt van een extra microfoon. Bij andere versies zit deze ingebouwd. Dit heeft als voordeel dat de stem nog beter hoorbaar is voor de persoon of personen waar je mee praat. Je hoort het geluid, zoals de stemmen in zoom-meetings, mensen aan de telefoon of de muziek, via de jukbeenderen. De oren zijn helemaal vrij. Ideaal om op kantoor de oren af en toe wat rust te geven!

Aanbiedingen en deals van de Shokz OpenComm

Dit model is regelmatig in de aanbieding. Het is dan ook een erg populair model dat je bij meerdere webwinkels goed kan kopen. In de onderstaande prijsvergelijker zie je direct de beste prijzen van deze kantoor-headset met bone conduction technologie:

Wist je dat: Het merk Shokz heette vroeger AfterShokz. De naamswijziging hebben ze eind 2021 / begin 2022 doorgevoerd. Vaak staat er dan ook Shokz (formerly AfterShokz).

Groot bereik

Een van de vele voordelen van de koptelefoon is dat je verbinding maakt met bluetooth. Dit doe je met bijvoorbeeld een smartphone, laptop of pc. Je hoeft dus niet aan je bureau te blijven zitten om te bellen, praten of geluid te horen van het gekoppelde toestel. Dankzij de ruis onderdrukkende microfoon is jouw stem altijd goed te horen voor andere mensen. Het bereik is sterk. In de ideale situatie heeft de Shokz OpenComm headset een bereik tot 10 meter.

Geen irritaties tijdens bellen en vergaderen

Eén van de grootste irritaties voor mensen die veel vergaderen is dat je altijd oordopjes in je oren hebt of een microfoon pal voor je mond. Dit is niet meer nodig met de OpenComm van AfterShokz. Het geluid wordt dankzij trillingen doorgegeven via de jukbeenderen aan de hersenen. De oren zijn volledig vrij. Veel mensen omschrijven dit ook als minder vermoeiend. Fijn dat je niet de hele dag met afgedekte oren rondloopt. Het is ook fijn om het eens af te wisselen. Moet je veel online vergaderen of bellen voor je werk? Geef je oren dan eens wat rust en wissel af met een bone conduction headset, zoals de Shokz OpenComm

Goed om te weten: Eigenlijk kun je deze headset gebruiken in combinatie met vrijwel alle vergadersoftware en muziekproviders. Denk aan: BlueJeans, Cisco, Lifesize, Microsoft Communications, Microsoft Skype for Business, Unified Communications, Zoom en Teams.

In een video bekijken

In de onderstaande video, afkomstig van Shokz zelf, maak je goed kennis met de koptelefoon. Je ziet het ontwerp, de koptelefoon en hoe de headset over het hoofd valt. Ook zie je dat je niet per se in de buurt hoeft te blijven van het gekoppelde apparaat. Je maakt ook kort kennis met de bone conduction technologie. Daarnaast zie je – wellicht het grootste voordeel – je bent altijd bewust van het omgevingsgeluid. Dit is vooral op straat en in andere situaties dan op kantoor heel erg fijn.

Voordelen van de Shokz OpenComm bone conduction headset

Een headset zoals deze heeft veel voordelen. Enkele voordelen en pluspunten van de OpenComm op een rij:

 • Mooi design
 • Erg makkelijk in gebruikt
 • Een lichte headset. Je hebt vaak niet eens door dat je de headset op hebt. De OpenComm weegt slechts 33 gram
 • Comfort
 • Ook voor mensen met een bril goed te dragen
 • Erg hoog draagcomfort
 • Goed en sterk geluid
 • Koppelen met NFC mogelijk
 • Snel opgeladen
 • Tot 8 uur batterijduur
 • Tot 16 uur spreektijd
 • DSP verstelbare noise cancelling microfoon
 • Ook mogelijk om muziek mee te luisteren tijdens bijvoorbeeld wandelen of sporten.

Wist je dat: Is de batterij leeg, maar heb je zo een vergadering? De batterij van de OpenComm heeft een speciale functie. Met 5 minuten laden heb je direct weer 2 uur spreektijd. Natuurlijk is het handiger om de koptelefoon altijd opgeladen te hebben!

Samenvatting van gebruikersreviews

Voor het schrijven van deze review heb ik het apparaat zelf uitgetest én talloze gebruikersreviews bekeken. Hieronder heb ik deze reviews samengevat op de belangrijkste punten. Handig voor jou: zo krijg je naast mijn mening ook de mening van gebruikers wereldwijd. De reviews die ik heb bekeken zijn afkomstig van: Amazon, bol.com, Coolblue, Mediamarkt en Bever.

 • Geluidskwaliteit: De Shokz OpenComm-headset wordt geprezen om zijn uitstekende geluidskwaliteit. Gebruikers melden dat zowel de audio die ze horen als de audio die ze uitzenden via de microfoon helder en duidelijk is.
 • Comfort: Deze headset wordt als zeer comfortabel beschouwd. Het ontwerp dat niet in of over het oor gaat, wordt door veel gebruikers gewaardeerd, vooral voor langdurig gebruik.
 • Batterijduur: De batterijduur is zeer goed. Gebruikers melden dat ze de headset de hele dag kunnen gebruiken zonder dat ze tussendoor hoeven op te laden.
 • Microfoon: De microfoon van deze headset heeft een uitstekende ruisonderdrukking. Gebruikers melden dat achtergrondgeluiden, zoals verkeer of lawaai van andere mensen in de kamer, niet worden opgepikt tijdens gesprekken.
 • Connectiviteit: De headset kan tegelijkertijd verbinding maken met twee apparaten, wat handig is voor mensen die vaak schakelen tussen verschillende apparaten. Sommige gebruikers melden echter problemen bij het gebruik van de headset met specifieke software, zoals Microsoft Teams.
 • Ontwerp: Hoewel het ontwerp over het algemeen als comfortabel wordt beschouwd, melden sommige gebruikers dat de band een beetje strak kan zijn en druk kan uitoefenen op het kaakbeen of de slaap. Hier merk ik zelf niet veel van, omdat het een flexibele band is.

Mijn mening over de OpenComm

4

Samenvatting

Ik hoop dat deze tekst je een goed inzicht heeft gegeven in de Shokz OpenComm Office koptelefoon headset. Als ervaren gebruiker kan ik met zekerheid zeggen dat deze headset een uitstekende keuze is voor kantoormedewerkers en professionals die veel online meetings en telefoongesprekken voeren. De noise-canceling microfoon zorgt voor heldere en duidelijke communicatie, terwijl de Bluetooth verbinding zorgt voor draadloos gemak en flexibiliteit. Bovendien is het fijn dat je ook kunt genieten van muziek tijdens bijvoorbeeld wandelen of sporten. De lichtheid en het comfort van de headset maken het dragen ervan een plezierige ervaring.

Voordelen

 • Noise-canceling microfoon voor heldere communicatie.
 • Bluetooth verbinding met diverse apparaten.
 • Mogelijkheid om ook muziek te luisteren.
 • Houdt de oren vrij vaoor comfort tijdens langdurig gebruik.
 • Lichtgewicht en comfortabel ontwerp.

Nadelen

 • Geen waterdichtheid of waterbestendigheid zoals bij de Shokz OpenSwim.
 • Het ontbreken van actieve noise-canceling voor omgevingsgeluiden.

Vragen en antwoorden over de Shokz OpenComm

Kan ik de Shokz OpenComm Office gebruiken met mijn smartphone?

Kan ik de Shokz OpenComm Office gebruJa, de Shokz OpenComm Office kan worden gekoppeld aan smartphones via Bluetooth-verbinding, waardoor je handsfree kunt bellen en gesprekken kunt voeren.iken met mijn smartphone?

Is de Shokz OpenComm Office geschikt voor lange werkdagen?

Ja, de Shokz OpenComm Office heeft een batterijduur tot 16 uur spreektijd, waardoor het geschikt is voor langdurig gebruik tijdens werkdagen en vergaderingen.

Kan ik de Shokz OpenComm Office gebruiken met videoconferencing software zoals Zoom of Microsoft Teams?

Ja, de Shokz OpenComm Office kan worden gebruikt met populaire videoconferencing software, waaronder Zoom, Microsoft Teams, Skype en andere Unified Communications-platforms.

Kan ik muziek luisteren met de Shokz OpenComm Office?

Ja, naast het gebruik voor werkgerelateerde activiteiten, kun je ook muziek luisteren met de Shokz OpenComm Office, waardoor je kunt genieten van je favoriete nummers tijdens bijvoorbeeld het sporten.

Edwin

Edwin heeft jarenlange ervaring opgedaan met audio en technologie. Sinds 2013 test hij producten zoals hoofdtelefoons, oortjes, smartwatches en boneconduction koptelefoons voor diverse websites.

Categorie: Reviews