Philips TAA6606 Bone Conduction koptelefoon review

Philips TAA6606 review en ervaring
€87,00
Bol.com
€216,05
2 nieuw vanaf €216,05
Prijs gecheckt op 21 september 2023 23:20
Amazon.nl

Als een muziek- en sportliefhebber ben ik altijd op zoek naar de perfecte koptelefoon. . Recentelijk heb ik de Philips TAA6606 Bone Conduction koptelefoon mogen testen, een apparaat dat belooft dit en nog veel meer te leveren. In deze recensie deel ik mijn eerlijke ervaring en inzichten om je te helpen een keuze te maken tussen de verschillende bone conduction koptelefoons. In deze Philips TAA6606 review lees je al mijn bevindingen: van de waterdichtheid en comfortabele pasvorm tot de ingebouwde LED-lampjes voor zichtbaarheid in het donker.

Over Philips TAA6606

De Philips TAA6606 is een bone conduction koptelefoon waar je goed mee kan sporten, muziek luisteren en zelfs bellen. Dankzij de bone conduction technologie zijn de oren altijd vrij. Erg handig als je gaat hardlopen buiten. Zo hoor je de geluiden in de omgeving nog wel goed, maar kan je wel genieten van een muziekje of podcast. Je koppelt de TAA6606 eenvoudig via bluetooth aan een smartphone, tablet, laptop of pc. Je speelt vanaf hier bijvoorbeeld Spotify, Deezer of Amazon Music af en hoort dit op de koptelefoon. De pasvorm is ideaal en vrij flexibel, waardoor je er met een gehoorapparaat of bril geen last van hebt en daarbij ook de Philips TAA6606 kan dragen.

Aanbiedingen en prijzen vergelijken

Helaas is dit model in Nederland soms wat slechter verkrijgbaar voor een normale prijs. Wij hebben goede ervaring met tweedehands modellen via bol.com (zoals deze) en nieuwe modellen bij Amazon.nl. Je betaalt dan niet teveel, zoals je voor dit model bij sommige andere winkels wel doet. In principe moet je nooit meer dan 100 euro betalen voor dit model bone conduction koptelefoon. Hieronder zie je de beste prijzen van dit moment voor de De Philips TAA6606  draadloze bone conduction koptelefoon.

In een video bekijken

In de onderstaande video maak je kennis met de koptelefoon. Je ziet in de video erg goed dat de koptelefoon gericht is op sporters. Dit zien we ook terug in de specificaties en tijdens gebruik:

Voordelen van de Philips bone conduction koptelefoon

Een aantal voordelen van deze koptelefoon op een rij:

 • Erg licht model
 • Ontwikkelt voor en door sporters
 • Geschikt om onder de fietshelm te dragen
 • Goede waterdichtheid, je kan er alles mee, behalve zwemmen. Wel douchen en in de regen sporten
 • Geluidskwaliteit is goed. Tijdens onze testen vonden we het een vol geluid, ook al beweren veel andere reviews anders
 • De oren blijven vrij tijdens het sporten. Dit zorgt voor een veilige sportervaring buiten. Je hoort namelijk het omgevingsgeluid goed
 • 9 uur speeltijd
 • Geen last meer van oordopjes die uit je oren vallen tijdens het sporten met de Philips TAA6606 bone conduction koptelefoon
 • Ingebouwde LED lampjes voor extra zichtbaarheid in het donker

Philips TAA6606 review

4

Samenvatting

Ik moet zeggen dat deze bone conduction koptelefoon me behoorlijk heeft verrast. Als iemand die veel positieve ervaringen heeft met de AfterShokz (nu Shokz) koptelefoons, was ik sceptisch, maar de Philips TAA6606 houdt zeker stand. De geluidskwaliteit is iets minder dan ik gewend ben, maar toch behoorlijk goed voor een koptelefoon die gebruikmaakt van bone conduction technologie. Een pluspunt is hoe comfortabel de koptelefoon over de oren zit, en de lichtgewicht achterband is geen last. Het opladen is eenvoudig met een USB-C-kabel en gebeurt razendsnel. Wat betreft de batterijduur, deze koptelefoon stelt niet teleur. Het is zelfs één van de eerste bone conduction koptelefoons die ik heb getest die de beloofde batterijduur daadwerkelijk waarmaakt – negen uur luistertijd na slechts twee uur opladen. Echter, bij het voeren van telefoongesprekken merkte ik dat de ingebouwde microfoon soms moeite heeft om mijn stem te isoleren van achtergrondgeluiden, wat voor de andere persoon aan de lijn wat minder aangenaam kan zijn. Desondanks, de unieke toevoeging van de twee LED-lampjes – iets dat ik nog nooit eerder heb gezien in de bone conduction wereld – is een leuke feature. Dit bracht me ertoe om de Philips TAA6606 een respectabele vier sterren te geven. Al met al, is het een koptelefoon die zeker het overwegen waard is.

Voordelen

 • 9 uur afspeeltijd
 • IP67 waterdicht: zelfs in de regen en onder de douche dragen
 • Fijne pasvorm
 • Ingebouwde LED lampjes voor extra zichtbaarheid in het donker

Nadelen

 • Slecht verkrijgbaar in Nederlandse winkels
 • Kwaliteit ingebouwde microfoon tijdens gesprekken niet denderend

Veelgestelde vragen en antwoorden over deze bone conduction koptelefoon

Kan ik de Philips TAA6606 koppelen met meerdere apparaten tegelijk?

De Philips TAA6606 ondersteunt over het algemeen slechts één actieve verbinding tegelijk. Je kunt de koptelefoon wel met meerdere apparaten koppelen, maar je moet handmatig schakelen tussen de verbindingen.

Hoe werkt de bediening van de Philips TAA6606 tijdens het sporten?

De Philips TAA6606 is ontworpen met gebruiksgemak in het achterhoofd. De bedieningsknoppen zijn gemakkelijk te bereiken en intuïtief te gebruiken, zelfs tijdens intensieve sportactiviteiten.

Is de Philips TAA6606 comfortabel om te dragen met een bril?

Ja, de flexibele pasvorm van de Philips TAA6606 is ontworpen om comfortabel te zijn voor brildragers. Het ontwerp zorgt ervoor dat er geen ongemak of druk op de brilpoten is.

Zijn de LED-lampjes op de Philips TAA6606 altijd aan?

De LED-lampjes op de Philips TAA6606 kunnen naar wens in- of uitgeschakeld worden. Dit geeft je de vrijheid om ze te gebruiken wanneer je ze nodig hebt, zoals tijdens nachtelijke runs, en uit te schakelen wanneer je ze niet nodig hebt.

Edwin

Edwin heeft jarenlange ervaring opgedaan met audio en technologie. Sinds 2013 test hij producten zoals hoofdtelefoons, oortjes, smartwatches en boneconduction koptelefoons voor diverse websites.
Beste bone conduction koptelefoon 2023 banner

Plaats een reactie