Muziek luisteren

Bone conduction muziek luisteren

Bone conduction koptelefoon om muziek mee te luisteren.


Liever een MP3-speler of muziek op de koptelefoon via de telefoon?


Over muziek luisteren

De meeste mensen die wij spreken willen graag muziek luisteren op hun bone conduction koptelefoon. Dit is dan ook de meest gebruikte toepassing. Je kan muziek luisteren via de telefoon, bijvoorbeeld YouTube, Spotify, Deezer of een ander muziekabonnement. Ook is het mogelijk bij sommige modellen om MP3-bestanden of gedownloade muziek van Spotify op de koptelefoon te zetten. Je luistert dan zonder actieve verbinding met de telefoon.

De beste bone conduction headsets voor muziek

Alle bone conduction muziek headsets

Bone conduction koptelefoon om muziek mee te luisteren

Dit is verreweg de belangrijkste functie van een koptelefoon met bone conduction technologie. Je kan de koptelefoon gebruiken om muziek te luisteren, podcasts te luisteren en ander geluid af te spelen. Wij hebben zelf twee soorten koptelefoon is huis: één waarop we MP3-bestanden zetten (dit model) en één die wij koppelen aan een telefoon met daarop Spotify (dit model). Dit laatste werkt met Bluetooth. Als we een keer geen zin hebben om een mobiele telefoon mee te nemen tijdens een workout of wandeling, dan kiezen we voor de mp3-variant. In veel andere gevallen gaat de bluetooth headset mee.

Kwaliteit van de muziek

Een vraag die we vaak krijgen is: “is de muziekkwaliteit even  goed als met normale oordopjes of koptelefoon?”. Dit is niet zo. Het geluid wordt niet direct de oren in geblazen, maar via trillingen van het jukbeen doorgegeven aan het binnenoor. Hierdoor heb je – wat ze in het Engels zo mooi noemen – last van Sound Leakage. Er lekt wat geluid. Hoewel er steeds betere bone conduction koptelefoons komen, is het geluid nooit zo goed als een dure noise cancelling koptelefoon! Je hoort het geluid echter wel prima én het grootste voordeel is dat je altijd de omgeving kan horen.

Muziek luisteren bone conduction

Goed om te weten: Vind je de geluidskwaliteit heel belangrijk? Kies dan zeker voor de Shokz OpenRun Pro. Dit model heeft een ingebouwde goede bass en minder sound leakagedan andere modellen die we hebben uitgetest.

Voordelen van geluid via bone conduction

Muziek luisteren via bone conduction is in eerste instantie gewoon een erg leuke ervaring. Buiten dat heeft het nog veel meer voordelen. Het allerbelangrijkste is dat het een veilige manier is van geluid horen. De oren worden niet overbelast en zijn altijd vrij. Dit is goed voor de gehoorgang. Ook ben je je altijd erg bewust van de geluiden in de omgeving. Handig als je met een muziekje op gaat wandelen of sporten. Ook is het een stuk hygiënischer dan traditionele oordopjes!

Wat beluisteren op een koptelefoon?

Je kan alles beluisteren wat je maar wilt op een koptelefoon. Kies een model uit wat je via bluetooth koppelt aan een telefoon. Je zet dan op de telefoon muziek aan. Denk aan:

  • Spotify
  • Deezer
  • Amazon Music
  • YouTube (Premium)
  • Geluidsbestanden die je op je telefoon staan
  • Podcasts etc.

Wist je dat: Je kan ook prima gesprekken voeren met een bone conduction koptelefoon!