Lenovo X3 Pro OpenEar oordopjes: review en advies

Lenovo X3 Pro review
€45,00
Bol.com
€49,99
Bol.com

Ik heb onlangs de Lenovo X3 Pro bluetooth oordopjes met bone conduction technologie getest en wil graag mijn eerlijke mening delen. Deze oordopjes hebben enkele positieve kenmerken, zoals de vrijheid van de oren, snelle oplaadtijd van slechts twee uur en het lichte gewicht dat comfortabel is tijdens het sporten en langdurig gebruik. Echter, er zijn ook enkele nadelen, zoals het ontbreken van een IP56 waterdichtheid en een geluidskwaliteit die niet indrukwekkend is. Als alternatief raad ik de Shokz OpenMove aan. Lees hieronder mijn volledige Lenovo X3 Pro OpenEar review.

Over de Lenovo X3 Pro Bone conduction Bluetooth oortjes met bone conduction

De Lenovo X3 is een draadloze koptelefoon in de categorie goedkoop. Je kan deze goed qua prijs/kwaliteit vergelijken met o.a. de Swissten Bone Conduction en PowerLocus Bone Conduction. De Lenovo X3 Pro verbindt je via Bluetooth met een smartphone (of computer). Vanaf hier speel je jouw favoriete muziek af, bijvoorbeeld via Spotify, Amazon Music of Deezer. Ook kan je gewoon op een telefoon of tablet Netflix kijken en film kijken terwijl je het geluid hoort via bone conduction (oren blijven vrij!) met de Lenovo X3 Pro. De koptelefoon is daarnaast ook echt ideaal om mee te sporten vanwege het ontwerp en het feit dat de oren vrij blijven. Je hoort tijdens het sporten goed wat er in de omgeving afspeelt.

Lenovo X3 Pro aanbiedingen en prijzen vergelijken

Je kan dit model kopen bij meerdere aanbieders. Via de onderstaande prijswidget zie je meteen waar je de Lenovo X3 Pro Bone Conduction koptelefoon (beengeleiding/botgeleiding) kan kopen voor de beste prijs. Via de bekijk-buttons lees je direct meer informatie over deze koptelefoon.

Specificaties bekeken

Hieronder bekijk ik aantal specificaties die ik de moeite waard vind om even toe te lichten van deze koptelefoon.

  1. Bone Conduction technologie: Deze technologie maakt gebruik van trillingen om geluid rechtstreeks door de botten van je schedel naar je binnenoor te sturen. Dit voorkomt eventuele schade aan het trommelvlies en maakt het mogelijk om omgevingsgeluiden te horen terwijl je naar muziek luistert.
  2. Ear-free ontwerp: In tegenstelling tot traditionele koptelefoons, laat dit model je oren vrij om de wereld te horen. Dit is vooral handig voor buitensporters, omdat het je in staat stelt om je bewust te zijn van je omgeving en snel te reageren op mogelijke gevaren.
  3. Bluetooth 5.3 connectiviteit: Deze koptelefoon maakt gebruik van Bluetooth 5.3 technologie voor een stabiele verbinding, hoge transmissiesnelheid en een laag stroomverbruik. Het is ook mogelijk om handsfree te bellen of naar Bluetooth muziek te luisteren.
  4. Waterdicht: Het product heeft een IP56 classificatie, wat betekent dat het beschermd is tegen zweet en opspattend water. Dit maakt het ideaal voor outdoor sporten zoals hardlopen of fietsen.
  5. Lichtgewicht en ergonomisch ontwerp: De hoofdtelefoon weegt slechts 28 gram en is zo ontworpen dat hij comfortabel en stabiel gedragen kan worden tijdens verschillende activiteiten.
  6. Lange Batterijduur: De koptelefoon is uitgerust met een 135mAh oplaadbare lithiumbatterij die ongeveer 7 uur speeltijd biedt op een enkele volledige oplaadbeurt.
  7. Audio specificaties: De drive-eenheid heeft een diameter van 16mm, en de koptelefoon heeft een frequentiebereik van 20-20000Hz, een gevoeligheid van 86dB en een impedantie van 32 ohm. Deze specificaties geven aan dat de koptelefoon in staat is om een breed scala aan geluidsfrequenties te reproduceren met een goede geluidskwaliteit.
  8. Oplaadtijd: De koptelefoon kan volledig opgeladen worden in ongeveer 2 uur.

Mijn eerlijke mening

3.5

Samenvatting

Na het kort testen van de Lenovo X3 Pro in de winkel, wil ik graag mijn eerlijke mening delen over dit model. Als een van de goedkoopste koptelefoons met bone conduction technologie van een bekend merk, voldeed de Lenovo X3 Pro aan mijn verwachtingen. Het draagcomfort was prettig, zelfs in combinatie met een bril met een normaal montuur. Tijdens een kort gesprek functioneerde de microfoon redelijk, maar het geluid werd niet optimaal opgevangen, wat resulteerde in enige moeite voor de persoon aan de andere kant van de lijn.

Wat betreft geluidskwaliteit is de Lenovo X3 Pro redelijk te noemen. Al met al is de Lenovo X3 Pro een typische bone conduction koptelefoon in de prijsklasse van ongeveer 50 euro. Het voldoet aan de basisvereisten en biedt een comfortabele luisterervaring met de toegevoegde voordelen van bone conduction technologie. Als je op zoek bent naar een betaalbare optie met deze specifieke functie, is de Lenovo X3 Pro zeker het overwegen waard.

Voordelen

  • De oren blijven vrij
  • Binnen twee uur opgeladen
  • Licht in gewicht, waardoor het fijn zit met sporten en langdurig koptelefoon-gebruik

Nadelen

  • IP56 waterdicht
  • Geluidskwaliteit niet heel erg denderend

Veelgestelde vragen en antwoorden over de Lenovo Pro koptelefoon op een rij

Kan ik deze koptelefoon gebruiken als ik een bril draag

Ja, de Lenovo X3 ProBT bone conduction koptelefoon is ontworpen om comfortabel te worden gedragen met brillen. Het ontwerp laat de oren vrij, wat betekent dat het geen invloed heeft op hoe je bril zit. Sowieso kunnen vrijwel alle beengeleiding-koptelefoons gedragen worden als je ook een bril draagt. Ik draag zelf ook een bril én een bone conduction koptelefoon!

Kan ik telefoongesprekken opnemen en beantwoorden met deze koptelefoon?

Ja, de koptelefoon heeft ingebouwde microfoons en Bluetooth-connectiviteit, wat betekent dat je telefoongesprekken handsfree kunt opnemen en beantwoorden.

Hoe weet ik wanneer de batterij bijna leeg is?

De Lenovo X3 ProBT koptelefoon geeft een hoorbare waarschuwing wanneer de batterij bijna leeg is. Dit geeft je voldoende tijd om de koptelefoon op te laden voordat de batterij volledig leeg is.

Hoe ver kan ik van mijn apparaat weglopen zonder de Bluetooth-verbinding te verliezen?

De Bluetooth 5.3-technologie in de Lenovo X3 ProBT koptelefoon biedt een bereik tot 10 meter zonder obstakels. Houd er rekening mee dat muren en andere fysieke obstakels dit bereik kunnen beperken.

Edwin

Edwin heeft jarenlange ervaring opgedaan met audio en technologie. Sinds 2013 test hij producten zoals hoofdtelefoons, oortjes, smartwatches en boneconduction koptelefoons voor diverse websites.
Beste bone conduction koptelefoon 2023 banner

Plaats een reactie