De drie modellen van de OpenRun bone conduction koptelefoons

Boneconduction

Het best verkochte en meest populaire model van Shokz is de AfterShokz Aeropex. Dit model werd uitgegeven toen het bedrijf nog een andere naam had. Eind 2021 heeft het bedrijf zichzelf omgedoopt van AfterShokz naar het korte en krachtige Shokz. De naamgeving van Aeropex serie bone conduction koptelefoons veranderde ook mee. Dit werd OpenRun. Shokz heeft deze serie uiteindelijk flink uitgebreid. In totaal zijn er drie modellen van deze bluetooth koptelefoon met beengeleiding. Dit zijn: Shokz OpenRun, Shokz OpenRun Pro en Shokz OpenRun Mini. In dit artikel bekijken we de drie modellen en lees je over de verschillen. Op het eind geven we een duidelijke conclusie voor mensen die twijfelen tussen deze drie koptelefoons met bone conduction technologie.

De OpenRun serie van Shokz

De OpenRun-serie is ooit begonnen met de Aeropex. Deze is doorontwikkeld tot wat nu de OpenRun is geworden. Deze bone conduction koptelefoon is een favoriet op de redactie. Je kan er goed mee sporten, maar ook mee bellen en muziek luisteren. Je koppelt de koptelefoons uit deze serie aan een ander apparaat, zoals een telefoon, pc, laptop of tablet. Hier vandaan stream je muziek of ander geluid, zoals een vergadering via Zoom of Teams. Hieronder bekijken we de drie modellen met daarbij de verschillen.

OpenRun en OpenRun Mini

Deze twee koptelefoons verschillen niet van elkaar, behalve op één punt. De band die om het achterhoofd gaat is bij de mini iets korter. Daarom is deze meer geschikt voor mensen met een smallere hoofdomtrek. Ook voor jongere mensen en (oudere) kinderen is deze Mini-versie erg geschikt. Verder is het qua specificaties gewoon dezelfde koptelefoon als de normale OpenRun. Het grootste verschil zit in de Pro-versie uit de serie

Tip: Wil je weten welke koptelefoon je nodig hebt? Meet dan de hoofdomtrek met deze maattabel op de website van Shokz.

OpenRun Pro en de verschillen met de andere twee

De Pro-versie is het duurste uit de serie.  Dit is ook het nieuwste model. De grootste verschillen tussen de Pro en de normale versies zijn best groot. Een aantal op een rij:

  • De Pro-versie heeft een betere bass en een voller/mooier geluid
  • Qua batterijduur wint de OpenRun Pro het van de rest (10 uur vs. 8 uur)
  • De waterdichtheid is minder goed van de Pro. IP55 vs IP67 van de normale versies.

Edwin

Edwin heeft jarenlange ervaring opgedaan met audio en technologie. Sinds 2013 test hij producten zoals hoofdtelefoons, oortjes, smartwatches en boneconduction koptelefoons voor diverse websites.
Beste bone conduction koptelefoon 2023 banner

Plaats een reactie