Bellen

Bone conduction bellen

Bone conduction koptelefoon om mee te bellen.


Bellen met noise cancelling microfoon of zonder?


Over bellen met bone conduction koptelefoon

Je kan met de meeste moderne bone conduction koptelefoons prima bellen. Je hoort het geluid dan via de jukbeenderen. De gehoorgang is nog volledig vrij. Ideaal om je oren rust te geven en ook een veilig gevoel, omdat je de omgeving nog hoort.

De beste bone conduction headsets om mee te bellen:

Alle bone conduction koptelefoons om mee te bellen

Bone conduction koptelefoon waar je mee kan bellen

Wat veel mensen niet weten is dat je met een Bluetooth OpenEar headset met bone conduction technologie goed kan bellen. In vrijwel alle modellen zitten één of meerdere microfoons verwerkt. Deze zitten meestal in de headset zelf verwerkt. Er is één model dat een noise cancelling externe microfoon heeft (dit model). Deze is erg geschikt voor mensen die op kantoor werken en er veel mee bellen.

Goed om te weten: Modellen zonder Bluetooth zijn ongeschikt om mee te bellen. Dit zijn o.a. de OpenSwim en Xtrainerz. Op deze koptelefoons kun je alleen mp3 bestanden via een laptop of pc zetten. Je maakt geen verbinding met een telefoon.

Waarom bellen?

Hoewel je natuurlijk het liefste gewoon muziek af wilt spelen en je eigenlijk om die reden de headset wilt kopen, is bellen een leuke bijkomstigheid. Je hebt op deze manier altijd je handen én oren vrij. Je hoort de stem van de andere kant aan de lijn op je hoofd en kan terugpraten. Dit lijkt erg op bellen met AirPods of andere bluetooth oordopjes. Het voordeel van bone conduction is dat je altijd de oren vrij hebt en dat de pasvorm een stuk beter is (naar onze mening 😊).

Grappig: Het is eerst heel even wennen om zomaar in de lucht te praten. Dit went echter wel snel!

Bellen met bone conduction koptelefoon openear

Kwaliteit van het gesprek

Veel mensen vragen zich af hoe het zit met de kwaliteit van de oproep. Uit onze ervaring blijkt dat bij goede bone conduction koptelefoons het gesprek uitermate prettig is voor beide personen. Echter bij veel wind wordt het wat lastig en is het gesprek minder goed. Wij kiezen er dan ook voor om bij veel wind gewoon via de telefoon te bellen. Dit wel iets waar meerdere koptelefoons / oordopjes mee te maken hebben.