Aftershokz Xtrainerz review (nieuwe naam is: Shokz Swim)

Aftershokz xtrainerz getest review OpenSwim

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Maak kennis met de Aftershokz Xtrainerz, een revolutionaire bone conduction koptelefoon speciaal ontworpen voor zwemmers. In deze review zal ik de unieke kenmerken en voordelen van de Xtrainerz bespreken, evenals belangrijke informatie over de connectiviteitsopties. Ontdek hoe je onder water van muziek kunt genieten zonder een telefoon mee te hoeven nemen. Lees verder en dompel jezelf onder in de fascinerende wereld van bone conduction audio tijdens het zwemmen. Daarnaast kun je er natuurlijk talloze andere sporten mee ondernemen. Het grote voordeel: Je hoeft geen telefoon mee te nemen om muziek te luisteren. Je zet zelf geluidsbestanden (mp3, podcasts etc.) op de koptelefoon om tijdens het sporten af te spelen!

Vooraf: De AfterShokz Xtrainerz is de oude naam van de nieuwe Shokz OpenSwim. Het gaat hier om een soortgelijke koptelefoon met dezelfde specificaties. Ik verwacht wel dat de webwinkels binnenkort overgaan op de nieuwe verpakking en naamgeving. In sommige winkels wordt dit model nog wel verkocht als Xtrainerz. Dit model heb ik hier ook nog thuis liggen voor als ik ga sporten en geen mobiele telefoon mee neem!

Over de AfterShokz Xtrainerz

De Xtrainerz bone conduction koptelefoon van Aftershokz is een populaire koptelefoon voor zwemmers. Je kan namelijk onder water muziek luisteren. In de oren doe je zwemoordopjes of plugs. Het geluid hoor je via de jukbeenderen. Onder water geeft dit echt een fantastische ervaring. Wij kunnen hier zelf erg van genieten. Je kan op deze koptelefoon zelf muziekbestanden zetten via bijvoorbeeld een pc of laptop. Deze bestanden moet je zelf downloaden en op de koptelefoon zetten. Je kan geen verbinding maken met bluetooth. De Aftershokz Xtrainers kan je goed combineren met een zwembril en een badmuts. Als ik ga zwemmen (tot 2 meter diep, buiten of binnen) dragen wij de bone conduction koptelefoon onder de badmuts.

Aanbiedingen en prijzen vergelijken

Hieronder zie je de beste prijzen en aanbiedingen van de AfterShokz Xtrainerz op een rij. Ook zie je al dat de meeste fabrikanten over zijn op de nieuwe naamgeving: OpenSwim. Het gaat hier om nagenoeg hetzelfde toestel. Beiden waterdichte bone conduction toestellen waar je mee kan zwemmen en mp3-bestanden kan luisteren. Beiden toestellen hebben geen bluetooth-mogelijkheden.

Wel of geen bluetooth?

Veel mensen vragen zich af of zij de Aftershokz Xtrainerz of Shoks OpenSwim kunnen koppelen aan hun telefoon. Het antwoord is heel simpel: Nee, dat is niet mogelijk. Deze toestellen zijn ontworpen om mee te zwemmen. Onder water heb je geen (goede) verbinding met bluetooth met bijvoorbeeld een telefoon met Spotify. Je speelt dus mp3-bestanden af die je zelf op de koptelefoon zet.

In een video bekijken

In de onderstaande video maak je kennis met deze bone conduction koptelefoon, die tegenwoordig OpenSwim heet.

Mijn mening over de Xtrainerz / Shokz OpenSwim

4

Samenvatting

Al met al biedt de Aftershokz Xtrainerz (ook bekend als Shokz OpenSwim) een opwindende en unieke ervaring voor zwemmers die graag naar muziek willen luisteren tijdens hun zwemsessies. Het gebruik van bone conduction technologie stelt je in staat om geluid te ervaren via je jukbeenderen, zelfs onder water. De Xtrainerz heeft geen Bluetooth-connectiviteit, maar je kunt eenvoudig je favoriete muziekbestanden rechtstreeks op de koptelefoon laden. Het is compatibel met zwembrillen en kan comfortabel onder een badmuts worden gedragen. De geluidskwaliteit is indrukwekkend, en het feit dat je geen telefoon hoeft mee te nemen is een groot voordeel. Houd er echter rekening mee dat je niet kunt bellen of muziek kunt streamen vanaf andere apparaten. Hier zijn de voordelen en nadelen op een rij:

Voordelen

  • Onderwater muziek luisteren via bone conduction.
  • Geen telefoon nodig tijdens het zwemmen.
  • Compatibel met zwembrillen en past onder een badmuts.
  • Indrukwekkende geluidskwaliteit.
  • Gemakkelijk mp3-bestanden laden op de koptelefoon.

Nadelen

  • Geen Bluetooth-connectiviteit voor bellen of muziek streamen.
  • Beperkte connectiviteitsopties buiten mp3-bestanden op het toestel zetten via een usbpoort.

Vragen en antwoorden over de Xtrainerz

Kan ik de Aftershokz Xtrainerz gebruiken in open water, zoals meren of de zee?

Ja, de Aftershokz Xtrainerz is waterbestendig en kan veilig worden gebruikt in open water, zolang je je houdt aan de waterbestendigheidslimieten van de koptelefoon (meestal tot 2 meter diepte). Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat de geluidskwaliteit onder water kan variëren en beïnvloed kan worden door de omgevingsomstandigheden.

Hoe zet ik muziekbestanden op de Aftershokz Xtrainerz?

Om muziekbestanden op de Aftershokz Xtrainerz te zetten, sluit je de koptelefoon eenvoudig aan op een computer via de meegeleverde USB-kabel. Van daaruit kun je je favoriete mp3-bestanden overdragen naar de interne opslag van de koptelefoon. Zorg ervoor dat de bestanden compatibel zijn met de ondersteunde formaten van de koptelefoon.

Kan ik de Aftershokz Xtrainerz gebruiken tijdens andere wateractiviteiten, zoals snorkelen of duiken?

Nee, de Aftershokz Xtrainerz is niet ontworpen voor gebruik tijdens duiken of snorkelen. Het is bedoeld voor gebruik tijdens het zwemmen aan de oppervlakte. Het wordt aanbevolen om de waterbestendigheidslimieten van de koptelefoon te respecteren en geen risico te nemen met betrekking tot diepere wateractiviteiten.

Zijn de zwemoordopjes of plugs inbegrepen bij de Aftershokz Xtrainerz?

In de verpakking zitten speciale oordopjes, die je tijdens het zwemmen in je oren moet doen. Je hoort het geluid dan beter via de jukbeenderen. Raak je deze – net als ik – regelmatig kwijt, dan kun je goedkoop vervanging kopen in de winkel. Het hoeft geen speciaal merk te zijn, zolang de gehoorgang onder water maar is afgesloten.

Kan ik mijn Aftershokz Xtrainerz koppelen aan andere draadloze apparaten, zoals een smartwatch?

Nee, de Aftershokz Xtrainerz heeft geen Bluetooth-connectiviteit en kan niet draadloos worden gekoppeld aan andere apparaten zoals een smartwatch. Het is ontworpen als een op zichzelf staande koptelefoon voor het afspelen van opgeslagen mp3-bestanden, zonder de noodzaak van externe draadloze verbindingen.

Edwin

Edwin heeft jarenlange ervaring opgedaan met audio en technologie. Sinds 2013 test hij producten zoals hoofdtelefoons, oortjes, smartwatches en boneconduction koptelefoons voor diverse websites.

Categorie: Reviews