Aftershokz Aeropex: ervaring en mijn mening

Aftershokz Aeropex ervaring en mijn mening

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Op zoek naar een hoogwaardige bone conduction koptelefoon? Dan is de AfterShokz Aeropex, ook wel bekend als de Shokz OpenRun, wellicht iets voor jou. Deze populaire koptelefoon maakt gebruik van de nieuwste generatie bone conduction technologie en biedt een uitstekende geluidskwaliteit. Of je nu wilt genieten van je favoriete muziek tijdens het sporten of handsfree wilt bellen, de Aeropex staat klaar om aan je behoeften te voldoen. In deze review delen we onze ervaring en mening over deze koptelefoon, en vergelijken we aanbiedingen zodat je de beste prijs kunt vinden. Lees verder om meer te ontdekken over de voordelen en enkele belangrijke verschillen tussen de Aeropex en de OpenRun.

Over de Aftershokz Aeropex

Eind 2021 heeft het bedrijf Aftershokz zijn naam aangepast naar Shokz. Met deze naamsverandering heeft het bedrijf ook de productlijn aangepast. Zo is de Aftershokz Aeropex omgetoverd tot Shokz OpenRun. Deze is verkrijgbaar in meerdere edities. De Aeropex is daarentegen nog steeds te koop in de winkel. Maak je geen zorgen: ook deze koptelefoon is een prima aankoop en wijkt eigenlijk niet af van de OpenRun (normale versie). De Aftershokz Aeropex is een bone conduction koptelefoon. Met deze koptelefoon kan je geluiden horen via het jukbeen. De oren blijven vrij. Muziek, podcasts en ander geluid speel je af via een gekoppelde telefoon, tablet, smartphone, pc of laptop. Je kan – als je de Aeropex verbindt met een smartphone – ook bellen met de bone conduction koptelefoon. Een bijzondere ervaring!

Aftershokz Aeropex kopen: aanbiedingen en prijzen vergelijken

Wil je deze koptelefoon kopen? Dan kan dat nog bij een select aantal (web)winkels. Hoewel de meeste winkels overgestapt zijn op verpakkingen met de nieuwe naam: Shokz OpenRun, zijn er nog veel aanbieders die dit qua naamgeving en/of verpakking nog niet hebben gedaan. Ook onder de oude naam is het dezelfde prima bone conduction koptelefoon als de OpenRun, met maar één verschil (zie volgend kopje)

Handig om te weten: We verwachten wel dat de Aeropex snel uit de winkel verdwijnt, omdat de naam is aangepast naar Shokz OpenRun. Met een Aeropex doe je echter geen slechte koop en krijg je nog steeds ondersteuning van Shokz.

Verschil tussen Aftershokz Aeropex en Shokz OpenRun

Het allergrootste verschil tussen de oudere versie van de koptelefoon en de versie na de naamsverandering is de snellaadfunctie. De OpenRun heeft een optie om snel opgeladen te worden. Ga je bijvoorbeeld hardlopen, maar is de batterij leeg? Dan moet je bij de Aeropex een tijdje wachten totdat deze voldoende is opgeladen. Bij de nieuwe OpenRun heb je na 10 minuten opladen weer 1,5 luistertijd.

Mijn eerlijke mening over de Aeropex: review

4.5

Samenvatting

Na het uitvoerig testen van de AfterShokz Aeropex, ook bekend als de Shokz OpenRun, kan ik met zekerheid zeggen dat dit een uitstekende keuze is voor liefhebbers van bone conduction koptelefoons. Met zijn hoogwaardige geluidskwaliteit, comfortabele pasvorm en handige Bluetooth-functionaliteit biedt de Aeropex een geweldige luisterervaring tijdens het sporten, werken of ontspannen. Het feit dat hij verkrijgbaar is in verschillende kleuren geeft je ook de mogelijkheid om een stijl te kiezen die bij jou past. Hoewel de bass iets minder krachtig is dan bij de OpenRun Pro, zijn de vele voordelen van de Aeropex zeker het vermelden waard. Hier zijn de belangrijkste voordelen en nadelen op een rij:

Voordelen

  1. Populairste bone conduction koptelefoon van de afgelopen jaren
  2. Uitstekend draagcomfort
  3. Gemakkelijk Bluetooth-verbinding maken met andere apparaten
  4. Verkrijgbaar in meerdere kleuren
  5. PremiumPitchTM 2.0+ technologie zorgt voor een indrukwekkende geluidskwaliteit

Nadelen

  1. Geen stevige bass zoals bij de OpenRun Pro

Vragen en antwoorden op een rij

Is de AfterShokz Aeropex waterdicht en geschikt voor gebruik tijdens het zwemmen?

Nee, de AfterShokz Aeropex is niet waterdicht en daarom niet geschikt voor gebruik tijdens het zwemmen. Het is belangrijk om de koptelefoon droog te houden om schade te voorkomen. Je hebt daar de OpenSwim of Xtrainerz voor nodig.

Kan ik de AfterShokz Aeropex gebruiken tijdens intensieve sportactiviteiten?

Ja, de AfterShokz Aeropex is zeer geschikt voor intensieve sportactiviteiten. Dankzij de stabiele pasvorm en het lichte gewicht blijft de koptelefoon goed op zijn plaats, zelfs tijdens snelle bewegingen.

Moet ik speciale oordopjes gebruiken bij de AfterShokz Aeropex?

Nee, bij de AfterShokz Aeropex zijn speciale oordopjes niet nodig. De koptelefoon maakt gebruik van bone conduction technologie, waardoor het geluid via je jukbeenderen naar je oren wordt overgebracht zonder dat er oordopjes nodig zijn.

Kan ik de AfterShokz Aeropex gebruiken om telefoongesprekken te voeren?

Ja, de AfterShokz Aeropex kan worden gebruikt om telefoongesprekken te voeren. Dankzij de ingebouwde microfoon en Bluetooth-functionaliteit kun je handsfree bellen terwijl je de koptelefoon draagt.

Kan ik de AfterShokz Aeropex verbinden met meerdere apparaten tegelijkertijd?

Nee, de AfterShokz Aeropex kan slechts met één apparaat tegelijkertijd worden verbonden via Bluetooth. Als je wilt schakelen naar een ander apparaat, moet je de verbinding met het huidige apparaat verbreken en de koptelefoon opnieuw koppelen met het nieuwe apparaat.

Edwin

Edwin heeft jarenlange ervaring opgedaan met audio en technologie. Sinds 2013 test hij producten zoals hoofdtelefoons, oortjes, smartwatches en boneconduction koptelefoons voor diverse websites.

Categorie: Reviews